17.2.2023
Kategorie: Společnost

Znásilněná, ale s noblesou. Ještě by měla být vděčná

Sdílejte článek:

ŠTĚPÁN CHÁB

Dominik Feri, bývalý korunní princ TOP 09, se dočkal. Soud o jeho vině, či nevinně začal. Hned v úvodu Feri udělal mistrovský zastrašovací manévr. Prozradil identitu i profesi jedné z žalujících, jejíž případ byl odložen. Hezky na prasáka. Když to nevyšlo v posteli, přes média to vyjde určitě. Znásilnit hezky s noblesou, oběť by měla pokorně poděkovat a jít mlčet do kouta. To jsou ty pravé šlechtické manýry, které jistě přebral od zakládajícího člena TOP 09 knížete Schwarzenberga. Krásná dávka z kulometu šovinismu.

Schwarzenberg, vzpomeňme na začátek kauzy, Feriho násilnickou povahu popsal omluvně. Jsou to kluci a holky, je přece normální, když kluk touží po holce. Úplně normální. Natolik normální, že se kluk nemusí ptát? A vůbec, neměla mu lézt na futrál, když nechtěla, aby k něčemu došlo. Že jí tam násilím dostrkal? No bóže, příroda, tak to má být, parafrázuji knížete, který, co se ohledů a civilizovanosti týká, v tu dobu dlel nejspíš někde mezi dobou kamennou a železnou. Prostě bacit po hlavě a rozsévat genofond.

Dominik Feri, chuděra jeden, byl od osmnácti let obletovaný politickou elitou jako vyvolený. Jakási evropská agentura Feriho zařadila do dvacítky nejnadějnějších mladých politiků celé Evropy. V osmnácti plat a pozice, ke které se většina populace nepropracuje za celý život. K tomu to nekonečné poplácávání po zádech. To vše už od osmnácti let, kdy je mladý člověk na hraně toho, jestli se z něj stane fracek, nebo rozumný člověk. Feriho ten dokonale nezasloužený obdiv dovedl doslova k fanfarónství. Vyvolený. Matrixový Neo ze Strakovky, který získal pocit, že feudalismus a jakési právo první noci jsou zpět. Se vší parádou.

A mediálně byl Feri popisovaný jako jeden z nejvíce liberálních a pokrokových politiků. Byl značkou a tváří TOP 09, která měla přehlušit jak Kalouskovu toxicitu, tak i Schwarzenbergovy stařecké skvrny. Byl nabízen mladým voličům a prvovoličům jako alternativa. A pražská mládežnická smetánka se k němu jistě slétávala jako mouchy na – vy víte co. Feri měl pocit – co měl pocit, on viděl, že má kolem sebe doslova harém. Jen natáhnout ruku, lusknout prsty a to mladé maso se před ním začne svíjet v rozkoši. A velké množství mladého masa se jistě i svíjelo. S radostí a dobrovolně. A namlsaný Feri si nejspíš začal brát sám.

Ten úsměv a žoviálnost při zahájení soudu. Jako kdyby se Feri vrátil do svých mladých let, kdy jej všichni poplácávali po ramenou a věštili mu tu nejkrásnější budoucnost prezidenta vesmíru. Ten furiantsky a pozérsky naražený klobouk na hlavě a stylový kabát. Zdá se, že Feri je stále uhnízděn ve falešném pocitu jakési knížecí vyvolenosti. On byl několik málo let vycházející hvězdou a tváří té nejelitářštější elity, která je u nás k dostání. To se člověku zažere pod kůži.

Když jeden čeká jen hubičku a druhý už si chystá lubrikační gel, nastává trochu problém. Ale to je nejspíš normální mezilidský kontakt, kde se hrany musí obrušovat. Ovšem za souhlasu obou. Pokud se Feri po souhlasu nepídil, neuměl po nesouhlasu ustoupit, nechť jej soud pošle do arestu. A, ostatně, bylo by načase, aby česká spravedlnost udělala trochu krok kupředu. Současná praxe je taková, že pokud násilník ženu při znásilnění téměř nepřizabije, může si za znásilnění žena sama a vlastně chtěla a souhlasila a pak si to rozmyslela a je to mstivá bestie a měla by jít do tepláků ona. To je velmi nešťastný přístup, abych tak řekl. Ovšem trochu nás to pak svádí k tomu, abychom skutečně začali podepisovat před radovánkami informovaný souhlas. Nu, nechť se dějiny dějí.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 4,72 out of 5)
Loading...
50 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)