16.2.2023
Kategorie: Ze světa

Na Ukrajině bude zle. Nejen tam

Sdílejte článek:

MICHAL MALÝ

USA stahují Američany z Ruska, aliance CSTO (Rusko, Bělorusko, Kazachstán, Kyrgyzstán, Tádžikistán a Arménie) zřejmě chystají společnou ofenzivu na Ukrajinu. Zemřou tisíce lidí a Ukrajina padne. S ní možná i my. Naše media ale absurdně hlásají, že Rusko již prohrálo, přitom prohrála Evropa a možná celý svět. Prohráli jsme my.

Mobilizace? Nezapomeňte, že se nebude bojovat za vlast, ale za vládu, za zájmy mocností. Vy nejste důležití, jste jen nástroj. „Potrava“ pro mlýnek na maso. Až dojdou dobrovolníci, budou další „vojáky“ sbírat na ulicích a vytahovat z postelí, jako dnes na Ukrajině.

Pokud ke společné ofenzivě CSTO na Ukrajinu dojde, pak je otázkou, zda válkychtiví generálové NATO z bezpečí za oceánem dají rozkaz ke vstupu vojsk NATO na Ukrajinu. Pokud ano, znamenalo by to fakticky 3. světovou válku. Nic už potom nebude, jako dřív.

Na Ukrajině umírají v zákopech už i děti. Popravy zajatců a civilistů, pohřbívání dezertérů za živa, uřezané genitálie, umučené ženy, děti u minometů a svět se dívá a mlčí? Tváří se, jako by to, co se děje na Ukrajině byla počítačová hra. Jenže tam nefunguje „reset“, „repeat” ani „new game”.

Lidem, kteří tomu zvěrstvu na Ukrajině na dálku nečinně přihlížejí nedochází, že to samé, co se děje dnes na Ukrajině se zítra může dít u nich doma. Navlečou si pásky na rukávy jako na Ukrajině, kdo je Losna a kdo Mažňák? Nevšimli si, že to na té Ukrajině nefunguje, či to funguje obráceně?

Evropané drží sebevražednou hladovku proti Rusku, v rámci „boje“ proti Putinovi „radostně“ mrznou, krachují a nevnímají, že na tom všem bohatnou koncerny a mocní včetně Ruska a Evropa se řítí k ekonomickému kolapsu a válce. Radostně kupují pětinásobně drahý plyn z USA a je jim jedno, že je možná původně ruský.

Rád bych napsal: zastavte to šílenství! Nemá smysl to psát. Nemáme, jak to zastavit, o této planetě rozhoduje hrstka lidí. Lidstvo je “přemnožené”, je třeba snížit stavy, získat nové surovinové zdroje a smazat dluhy. Z těch, co přežijí, vytvořit naprosto poslušné stádo, vděčné za to že žije.

Smazat dluhy, získat zdroje a investice, to vše se vždy zvládlo prostřednictvím války. Orbán vyházel z armády generály vychované NATO a začal posilovat zbrojní výrobu. Proč asi? My máme generála NATO za chvíli na Hradě a zbraně jsme darovali na Ukrajinu. Za ně nám Němci darovali historický Leopard. Budeme se bránit signály Fialy?

Napsal bych, že je třeba se rychle připravit na případnou válku. Zásoby trvanlivých potravin, paliva, vody, generátory. Sadbové brambory. Zbraně. Možná na venkově, ale ve městech? Navíc, zásoby vydrží pár měsíců a co potom? Pak začnou ti, co nemají nic, zabíjet ty, kterým něco zbylo.

Za tohle vše si můžeme sami. Volili jsme komerční způsob života za cenu utahování oprátky kolem krku, za cenu ztráty svobod. Třicet let jsme se mlčky dívali na to, jak o nás rozhodují nikým nevolení v Bruselu a vlády zvolené mediokracií. Tleskali jsme, jak o nás rozhoduje USA.

Můžeme si za to, co se děje sami, protože jsme poslouchali propagandu a na místo úsudku vlastního mozku papouškovali titulky z novin. Aby odvrátili pozornost od toho, co chystají, jak nastolují novodobý fašismus, poštvali nás proti sobě. Postavili nás proti sobě, abychom neměli sílu, postavit se proti nim.

Mám obavu, že s tím už nejde nic dělat, že to zvěrstvo již nejde zastavit. Demonstrace nic nezmění, poslední, které něco změnily byly v listopadu a prosinci 1989. Od 17.11.89 žádná demonstrace nic nezměnila, protože tehdy změnu chtěli, dnes ji ale nepřipustí. My jsme byli jen nástroj pro legalizaci převratu.

Omlouvám se, že jsem dnes nepotěšil, ale muselo to ze mě ven. Nenabízím řešení, protože žádné nemám a asi ani neexistuje. Neexistuje proto, že oni tu válku chtějí, není v jejich zájmu ji zastavit. Dnes někteří fandí Ukrajině, druzí Rusku a přitom, nechápou, že první i druzí mohou zítra umírat společně.

Na válku se nelze připravit. Jen se modlit, abyste ji přežili. Přeji vám všem sílu a štěstí

 

Michal Malý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (49 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...
51 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)