16.2.2023
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Další oběť Fialovy vlády národní zkázy

Sdílejte článek:

PETR ZDOBINSKÝ

Fialova vláda a její protiruské sankce, které mají jediný význam, tedy co nejvíce poškodit české občany, firmy a podnikatele, má svou další oběť. Nostalgické jízdy parních vlaků. Již druhý spolek železničních nadšenců prohlásil před pár dny, že končí. Tento spolek z Plzně má provozuschopnou velkou parní lokomotivu – Šlechtičnu, další lokomotivu opravuje. Důvodem ukončení nostalgických jízd je extrémně drahé černé uhlí. To se do Evropy dováželo z Ruska, nejen pro parní lokomotivy.

Spousta práce, času, dobrovolnického nadšení a záchrany technického kulturního dědictví přijde vniveč. I když se zdá, že o nic nejde, tak jde. Fialova vláda národní zkázy škodí lidem nejen finančně, aby potom hradila z našich peněz výcvik vojáků, kteří podporují banderovský režim, ostřelují civilisty v Doněcku. Fialova vláda národní zkázy páchá i nemateriální škody, bere lidem smysl života. Budujete celý život restauraci, a potom díky Fialovi, Stanjurovi, Rakušanovi a Jurečkovi najednou konec, za který nemůžete. Provozujete lyžařský vlek, někde na venkově a potom stejný konec. Vyrábíte boty a najednou nic. Vyrábíte pivo a najednou nic.

I když se zdá, že velké parní lokomotivy patří do starého železa a na pár železničních fandů či nadšených dětí a rodičů se nemusí brát ohled, tak tyto velké stroje mají stále svůj význam – zatěžovací zkoušky nových mostů.

Výčet škod a seznam padlých díky vlastizrádcům jako je Fiala, Stanjura, Rakušan, Síkela, Jurečka roste. Tady plzeňský spolek lokomotivních nadšenců, potom firma Botas, který vyráběla nejen skvělé české „botasky“, ale i boty na běžky a brusle a to i nadměrných velikostí. Dále pivovar v Pardubicích, pivovar v Žatci, BRANO uvažuje o přenesení výroby jinam a zavřelo svůj závod v Rakovníku, těžká strojírenská výroba v Ostravě skončila, Eiffel optic padla. Restaurací a penzionů, které zavřely, bude již nepočítaně. Stačí si projet naše města a každý vidí, že přibývá volných nebytových prostor. To je vysvědčení Fialovy vlády – 5 s velkým vykřičníkem!

Mám za to, že Fialova vláda je nejhorší nejen od listopadu 1989, ale i Lubomír Štrougal byl lepší národohospodář, byť působil v jiném společenském systému. Fiala sám je nejprolhanější politik od listopadu 1989. O tom, že Fialova vláda začne šetřit a přestane rozhazovat (zejména za svojí sebechválu) patrně nikdo neslyšel.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (50 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...
28 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)