11.1.2023
Kategorie: Ekonomika

Péťa ze všech lží křivou hubu má

Sdílejte článek:

MONIKA HRABÁKOVÁ

Přátelé, už tomu budou dva roky, kdy v předvolební kampani do Poslanecké sněmovny formující se pětikoalice vsadila na kartu “Jedeme jakkoli proti Babišovi”.

V té době vznikaly reklamní obrázky typu “Babišova drahota” a “Hrozba” v čele s Andrejem Babišem a v závěsu s Okamurou. Jedna z kampaní na sociálních sítích se týkala takzvané “Babišovy drahoty” a zobrazovala, o kolik korun se zdražily základní suroviny a potřeby k životu. 

Všechno se tehdy hodilo na vládu Andreje Babiše, sněmovní kampaň nynější vlády zároveň dávala na vědomí, že v případě zvolení koalice SPOLU k takovým věcem v žádném případě nedojde, ba naopak, že nás čeká učiněný ráj na zemi bez zvyšování daní a bez omezování finanční akceschopnosti občana. 

Kruté vystřízlivění i pro určitě procento věřících v koalici SPOLU přišlo v minulém roce, kdy vláda Petra Fialy rozhazovala miliardy oknem do nenávratna a nám se začaly ony základní suroviny a potřeby k životu zdražovat násobně více a rychleji, než kdy za Babiše vůbec mohly.

Místo toho, aby si koalice SPOLU a koalice PirStan nasypaly popel na hlavu a přiznaly, že neumí řídit stát, natož aby byly schopni vyplnit předvolební sliby a dokázaly, že jsou schopnější než Babiš, vidíme, že dva roky stará sněmovní kampaň pokračuje dál a všech těchto pět stran zpívá stejnou píseň s názvem Antibabiš, neboť on údajně může za všechna světová příkoří včetně nynější Fialovy drahoty.

Včerejší zpráva tomu všemu nasadila korunu. Fialova vláda vypěstovala velkou rudou třešeň a usadila ji navrch přezdobeného, vylhaného dortu.

Ministr financí Stanjura je totiž v koncích, co se děr ve státním rozpočtu týká a namísto toho, aby si opět nasypal popel na hlavu a našel všechny možné způsoby, jakými ušetřit na výdajích státu, rozhodl se, že zvýší DPH a že nechá občana České republiky opět zaplatit o něco více než doposud.

Miliardy, které ale létají oknem směrem na východ i na bruselský západ, ale dál budou lítat a ministr financí bude dál vysávat občana jako nenasytný upír.

Ptám se, kdy tohle skončí?! 

 

Monika Hrabáková

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...
39 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)