4.1.2023
Kategorie: Společnost

Střet idiotů s blbečky vynalezl nový termín. Antilidé

Sdílejte článek:

ŠTĚPÁN CHÁB

Titulek není vulgární, vychází ze slov, která pronesl francouzský spisovatel Jacques Prévert. Ten napsal, že „městský idiot si vždy utahuje z venkovského blbečka“. Městští idioti to v naší realitě a současnosti ukázali znovu. Vynašli termín antilidé.

Začal s tím Jiří X Doležal, ten, který v rámci své nekritické lásky k ideologii Grety Thunbergové odešel (nebo byl odejit) z Reflexu. Teprve po čase mu došlo, že to není to pravé ořechové. Pravda, trvalo mu to, a samotná Greta mu k tomu musela dát vysvětlení i s piktogramy, když vyzvala k boji proti kapitalismu, ale mělo to částečně zdárné vyústění (což rozhodně nezmiňuji jako výsměch, s myšlenkou obdivu ke Gretě pracuji níže v textu). Termínu antilidé se chytil i Alexandr Mitrofanov, který téma volně rozvinul do svého obvyklého světonázorového rámce, který mu snad předepisuje tiskový mluvčí Petra Fialy, jak je jako přes vládní kopírák.

Antilidé. Vysvětlení dle Jiřího X Doležala. „Naše euroatlantická civilizace zeměmi napříč vygenerovala asi třicet procent ANTI lidí, častěji chudších, méně vzdělaných, žijících na venkově, často lidí, co se vnímají jako etnická menšina, kteří jsou PROTI. A sami sebe vnitřně prožívají jako neúspěšné. Různé studie pak ukázaly, proti komu jsou: Proti těm, kdo pro ně představují oficiální autority.“

Tato definice předpokládá, že proti oněm třiceti procentům antilidí stojí sedmdesát procent bytostí, které je nutné nazvat termínem lidi. Těch, kteří svůj život a svůj postoj ke společnosti nechápou jako věčně prohraný boj, ale prostě jako život se všemi jeho dimenzemi. Termín lidé. Protipól termínu antilidé.

U toho ovšem samotný Doležal nedohlédl na opačný konec společnosti, kde se nachází jiných třicet procent lidí (dejme tomu třicet procent). Ty si můžeme popsat na existenci pirátských europoslanců Markéty Gregorové, Mikuláše Peksy a Marcela Kolaji. Pro zjednodušení si tuto trojhlavou pirátskou úderku z Evropského parlamentu nazvěme GrePeKo.

Kdyby GrePeKo jako firma muselo (neutrální střední rod je zcela na místě, genderově vyvážený a nediskriminující nic, snad krom lidské důstojnost) popsat samo sebe na živnostenském úřadě, aby mohlo otevřít svou živnost, dočteme se tam něco takového: Naše činnost vychází zásadně z vysokoškolsky vzdělaných kruhů, kde bují novodobé politicky aktivistické čistky mezi názorovými skupinami. Přebíráme módní trendy ze Západu včetně cancel culture, které tvrdí, že pohlaví je sociální konstrukt. Pyšníme se radikálním překrucováním normotvorných pravidel společnosti.

Politiku řešíme hysterií a očerňováním. Naší řečí při politických jednáních je křik, aktivistický nátlak a vyhrožování. Naším cílem je umlčovat nebo dehonestovat opačný názor. Budujeme si neviditelné nitky napříč státní strukturou, aby se opoziční názor mohl o to lépe potlačovat. Ideologické ovládnutí mediálních domů pak vede k tomu, že opačný názor bude vždy spolehlivě dehonestován, nikoliv prodiskutován. Našemu fanatismu nepřekáží ani faktické znevýhodňování průmyslu, tedy páteře ekonomiky našich zemí.

Myslíme si, že snížení výroby elektřiny můžeme kompenzovat radikálním zvýšením její spotřeby (však co je jiného, když se prosazuje likvidace jaderných a uhelných elektráren a zároveň trucovité dupání nožičkou, že si všichni mají pořídit elektromobily, do této výpočetní transakce se chce už jen ideologům, další nejsou schopni dopočítat se správného výsledku). Ochranu svobody slova prosazujeme jejím omezováním. Jsme ochotni okamžitě kohokoliv nespravedlivě onálepkovat (viz hrozivý hlomoz z řad GrePeKo po volbách v Itálii, kterou pět minut po oznámení výsledků GrePeKo označilo za neofašistickou). GrePeKo bere jako výraz pokroku nadpis v deníku Daily Mirror, který se objevil v minulém týdnu a zněl: Trans muž porodil nebinární partnerce dítě díky ženské dárkyni spermatu. GrePeKo nad takovým titulkem uspokojením vrní. Nevidí deviaci samotného titulku, natož aby nahlédlo do deviantnosti toho, co titulek pojmenoval. Pokračovat by se dalo do nekonečna.

Jenže Doležal s Mitrofanovem vidí jen těch třicet procent antilidí. Nevidí to své GrePeKo. To je přesně ona manipulace. Vy jste nemocní, my jsme zcela zdraví, říkají. No, nejste. Vedle těch, kteří adorují ruskou invazi na Ukrajinu, je tu i další skupina fanatiků, kteří jsou schopni dát dítěti prášky na potlačení puberty, protože doba je taková. Není. Jen těch třicet procent na druhé straně barikády je v symbolickém zastoupení těch našich hurá progresivistů GrePeKo. A oni Gretu Thunbergovou adorují i po jejím oznámení, že je potřeba zničit kapitalismus, milý pane Doležale. A ne pouze adorují, oni s ní souhlasí. Hájíte rozklad společnosti, které si vážíte. Což je příznak jisté fanatické zaslepenosti. To přece není dobře.

Ukončil bych to mým oblíbeným citátem:

„Žmolek z prdele statného drvoštěpa má větší cenu než celá dnešní česká inteligence.“ Ladislav Klíma

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 4,85 out of 5)
Loading...
23 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)