28.12.2022
Kategorie: Ze světa

Atentát na Putina? Lavrov obviňuje Pentagon z přípravy likvidace ruského prezidenta

Sdílejte článek:

SM

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov odsuzuje hrozby atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina pocházející od anonymních představitelů Pentagonu ve formě prohlášení o ,,útoku, který by sťal hlavu” Kremlu.

,,Pokud se nad těmito myšlenkami někdo skutečně zamýšlí, pak by se měl tento někdo lépe zamyslet nad možnými důsledky takových plánů,” řekl ministr agentuře TASS. 

Prohlášení „nejmenovaných představitelů“ americké armády o zasazení rány „stětím hlavy Kremlu“ v podstatě hovoří o hrozbě fyzického likvidace ruské hlavy státu. V rozhovoru pro agenturu TASS to řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Ruský ministr se odvolává na článek zveřejněný začátkem října v americkém magazínu Newsweek. Autor článku s odkazem na nejmenované zdroje z Pentagonu tvrdí, že americká armáda diskutuje o myšlence provedení „stětí hlavy vedení“ za účelem zabití Putina.

Ministr také připomněl, že bývalá britská premiérka Liz Trussová ve volební debatě řekla, že je připravena nařídit jaderný úder. „Nemluvě o mimořádných výzvách kyjevského režimu, kdy Volodymyr Zelenskyj říkal, že bude vyžadovat preventivní jaderné údery od zemí NATO proti Rusku,“ řekl Lavrov. Dodal, že taková prohlášení překračují hranice toho, co je přijatelné.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov dal v rozhovoru Ukrajině ultimátum. Splňte požadavky Moskvy včetně předání ukrajinského území nyní ovládaného Ruskem, nebo ruská armáda rozhodne o osudu Ukrajiny.

Naše návrhy na demilitarizaci a denacifikaci území kontrolovaných režimem Ukrajiny, eliminaci ohrožení bezpečnosti Ruska, které odtud vycházejí, včetně našich nových zemí DLR, LPR, Chersonské a Záporožské oblasti – jsou nepříteli dobře známy. Pointa je jednoduchá, splnit je co nejlépe. V opačném případě bude záležitost rozhodovat ruská armáda.

dimpenews.com, lifestyleblog.it, kp.ru

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,30 out of 5)
Loading...
58 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)