20.12.2022
Kategorie: Politika

Nerudová, Babiš, Pavel … snadná volba!?

Sdílejte článek:

JAN BARTOŇ

Kandidáti na prezidenta mají za sebou údajně kiksy, které rozebírají naši „experti“. Ve skutečnosti se jedná jen o potvrzení faktu, že Babiš ani Pavel si prezidentskou funkci nezaslouží.

Prezidentská kampaň směřuje pomalu do finále. Termín voleb je tak „vhodný“, že kampaň zasahuje do vánočních a novoročních svátků, nicméně to přežijeme. Pojďme se proto věnovat oněm údajným kiksům největších favoritů voleb.

Danuše Nerudová o sobě prohlásila, že její nevýhodou je to, že je „docela pohledná“. Toho se chytil exgenerál Petr Pavel a prohlásil, že už si není jistý, zda by Nerudovou volil ve druhém kole, pokud by do druhého kola nepostoupil on. Takže by mezi Nerudovou a Andrejem Babišem volil Babiše? To se mi zdá jako z jiného světa, ale o tom, co si Pavel myslí a co říká mám po této „kauze“ víceméně jasno. Pavel už spadl podle některých průzkumů popularity dokonce až za Babiše na třetí místo a skutečně mu hrozí, že se do druhého kola nedostane.

Velké pozdvižení ale vyvolal Babiš svou návštěvou školy, kde ho žáci „zkoušeli“ ze znalostí učiva a Babiš v tomto testu totálně propadl„Nejznámější dílo Jaroslava Haška? To nevím.“ Kandidát na prezidenta Andrej Babiš v rámci zábavního pořadu televize Prima K tabuli! navštívil třídu plnou zvídavých dětí. Stejně jako další prezidentští kandidáti i on odpovídal na mnohdy záludné otázky školáků. V některých však pohořel…Při otázce na planety sluneční soustavy Babiš zaváhal: „Měsíc, Mars, Pluto, Saturn, Slunce…“

Děti tak odhalily trapné neznalosti Babiše, což by snad bylo možné vysvětlit jedině tím, že na něm základní škola nezanechala příliš mnoho stop a ve vydělávání miliard jsou znalosti Haška a planet Sluneční soustavy přeci jenom nepodstatné. Korunu tomu ale nasadil končící prezident Miloš Zeman, který bude volit Babiše proto, že jako jediný z kandidátů (myslí zřejmě ty s největšími preferencemi) má politické zkušenosti. Inu, zkušenosti s politikou Babiš má, jeho největší „zkušenost“ je ale udání o podvodném jednání při žádání o dotaci na Čapí hnízdo. To na něho jeho političtí konkurenti nastražili přímo ukázkově a zprávy z procesu s ním a ženou, která dotaci připravovala, stále plní stránky novin a elektronických médií. Dnes jsem si tak mohl přečíst, že jakýsi „znalec“ prohlásil, že podpisy Babiše na jakýchsi listinách „mohou být i nemusí být jeho“. To je „znalec“ jako hrom, že ano.

Co z výše uvedeného vlastně vyplývá? Pánové Babiš a Pavel v kampani docela „bruslí“, Pavel si zřejmě začíná být vědom, že se mu prezidentský stolec vzdaluje. Neví, jak se má vůči největší favoritce voleb, Nerudové, chovat, a tak své názory halí do mlžného oparu „nevědění“. Nerudová by podle průzkumů, kterým sice nemusíme moc věřit, ale nic jiného nám média nedávají, poráží ve druhém kole Pavla i Babiše. Pokud by to skutečně takto dopadlo, mělo by Česko první prezidentku v historii. A její největší konkurenti Pavel a Babiš by neuspěli. Doufám, že paní Nerudová nenastoupí cestu své slovenské kolegyně Zuzany Čaputové. I ona měla „nevýhodu“, že je celkem pohledná. Ale už i slovenská média, která jí zpočátku silně podporovala, píší o tom, že selhala v současné vládní krizi na Slovensku. Paní Nerudové tak přeji, aby se jí podobné lapálie vyhnuly obloukem anebo, aby je zvládla lépe. Pro mne osobně je jediná z oné „silné trojky“ volitelná, aniž bych volil „menší zlo“. To by nastalo v případě, že by se do druhého kola dostali Babiš s Pavlem. Tam by bylo nutné volit to menší zlo. Snad se tomu vyhnu.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 1,36 out of 5)
Loading...
21 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)