10.12.2022
Kategorie: Politika

Zdechovský v čele rady inkvizitorů

Sdílejte článek:

ŠTĚPÁN CHÁB

Lidovci jsou hadi. A europoslanec Tomáš Zdechovský je lidovec. Velmi angažovaný, co se té jediné správné cesty týká. V Německu se skupina obstarožních fanoušků monarchie dostala do pout pro podezření z plánování státního převratu. Velel mu knížecí senior, vysloužilý bohatýr z armády, který se kdysi pokoušel pod pultem prodávat zbraně Výmarské republiky, soudkyně v seniorském věku a pár dalších pošuků.

„V Německu bylo dneska velmi rušno! Mocná a bohatá skupina plánovala státní převrat. Navázat vztahy se pokoušela i s Ruskem. Více informací zatím není. Policie zatkla podle dostupných informací 25 osob, celkem vyšetřuje 52 lidí. Mezi zatčenými má být i kamarádka Václava Klause Birgit Malsack-Winkemann, bývalá poslankyně AfD. Nevíte, co na to exprezident?“ optal se Zdechovský na svém facebookovém profilu. A tady ho máme, hada v rouše Josepha McCarthyho, který v padesátých letech uvrhl USA svým fanatismem do očerňování desítek tisíc lidí z kolaborace s bolševickým Sovětským svazem.

Zdechovský dal do svého příspěvku na Facebooku všechno (včetně své duše). Převrat, mocná skupina, vlivná skupina, policie, zatčení, Rusko, AfD, Klaus. Spojil to za pomoci oslích můstků a těší se, stejně jako kdysi McCarthy, že nepřátelé lidu konečně zmlknou. Donutíme je zmlknout.

Klaus jistě po Zdechovského statusu na Facebooku zaleze do sklepa toho svého institutu s adresářem v jedné a revolverem v druhé ruce a vedle minut bude počítat i toxické kontakty, které za svůj dlouhý politický život navázal. Zlomí mu vaz? Který to bude? Jednou pozdravil pravicového politika z Itálie. Piráti teď ve shodě s McCarth… ééé… Zdechovským označili novou vládu Itálie jako neofašistickou. Co když toho Itala označí za Klausova kamaráda? Cokoliv, co je napravo od Zdechovského a Pirátů je přece neofašistické. Došlápne si na něj Zdechovský? Půjde Klaus ke zdi?

V souvislosti s pučem v Německu bude zajímavé sledovat, kam se celá záležitost začne hýbat. Zahájí se urválkovský monstrproces? Povstanou Zdechovští té naší milé společnosti, aby křičeli na tu lůzu s monarchistickou nostalgií a hledali, po vzoru inkvizitorů (a k těm Zdechovský daleko nemá, však je to lidovec) jejich kontakty, klausovské kamarády a vypečené přítelíčky, kteří se chystají svrhnout vlády po celé unii, po celém světě, po celém vesmíru? Strhne jedna německá Marina Schuchová lavinu (Marina Schuchová, žebračka z románu Kladivo na čarodějnice, která v úvodu ukryla při svatém přijímání hostii a chtěla ji dát sousedce pro krávu, aby ta začala dojit)? Zdechovský (nově známý jako Boblig) to napsal – kamarádka Václava Klause. Napsal to – kamarádka Václava Klause. Kamarádka Václava Klause. Nálepka, popostrčení spravedlnosti tím správným směrem, touha po odstranění kritika, názorového protivníka, nepohodlného Klause.

Schuchová už je v ajnclíku. Je to konec? Nebo inkvizitor mlsně obhlíží farskou kuchařku a doufá, že to půjde dál, výš, k vlivnějším, že si konečně hezky lidovecky nahrabe tu moc pod svou černou zadnici a bude na ní sedět a sedět a vládnout a určovat pravidla? Změní se z nařízení jeho velebnosti Institut Václava Klause na Institut Tomáše „Bobliga“ Zdechovského?

A už jste dneska četli Rudé právo? Ne? Za pár dní budete. Povinně. Nic jiného ke čtení zase nebude. Boblig to zařídí. Už splétá pavučiny, už vidí kontakty, už viní nevinné. Prostě lidovecká duše jako vyšitá. Cítí krev, chřípí se vzrušeně chvěje, dech zrychluje. Konečně. Konečně už je to tady zase. Budeme se chovat jako zvířata a kázat u toho o pravdě a lásce a podobném herberku s dávno vyprázděným významem. Jak je naším nehynoucím zvykem. Hele, támhle jde kamarádka Václava Klause i s Klausem. Máte v kapsách kameny? Tak šup do akce. Metat to po nich. A neostýchat se, je to v nás jako v koze. Kdo trefí Klause nebo Klausovu kamarádku do oka, ten vyhraje výlet na Vlčí doupě. Je úplně jedno z které strany a ruky kámen letí, na konci jeho pouti je vždy nespravedlnost. Teď se jí s pučisty chopil Zdechovský. Jen rétoricky, samozřejmě jen rétoricky… zatím.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 4,94 out of 5)
Loading...
45 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)