1.12.2022
Kategorie: Ekonomika

Chuť defraudantů válčit a utrácet je nesmírná

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

Poslanci Parlamentu ČR s výjimkou těch sedících v pozlacených lavicích za SPD schválili výcvik ukrajinských vojáků za naše peníze v České republice. Rozpočet na tuto akci činí 1miliardu korun. Tím bychom mohli dnešní článek ukončit, protože už jen tato samotná informace stojí za demonstraci, jejíž následky by měly být pro většinu poslanců a jejich stran fatální. Nic takového však nepřijde, takže aspoň pár vět přidáme.

Dosud naše vláda s přispěním poslanců, neziskovek a médií poskytovala v České republice azyl těm, kteří utekli z Ukrajiny. Jedná se o mnoho žen s dětmi, také se spojily rodiny těch, kteří už v Čechách déle pobývají, dále jde o bojeschopné muže neochotné pro svou rodnou zemi cokoliv obětovat, přidali se i ekonomičtí migranti a v neposlední řadě delikventi propuštění Zelenského režimem z vězení s vidinou získání dalších bojovníků proti Rusku. Fiala jim všem poskytnul z pohledu českých občanů nadstandardní podmínky v podobě finanční podpory, mnoha úlev a pobídek. Což vzbuzuje u části našich občanů vztek. Přidejme toleranci vůči chování Ukrajinců u nás ze strany Policie ČR, přednostní vyřizování jejich žádostí na státních úřadech a například i vysokou zátěž zdravotnictví či školství způsobenou zvýhodňováním Ukrajinců. Jako rudý hadr na býka poté mohou působit všude vyvěšované žlutomodré vlajky a rozšířená ukrajinština. A když vezmeme v potaz přibližování se našich norem nejzkorumpovanější zemi světa například v osnovách školní výuky a srovnávání našich k zaostalým ukrajinským, je třeba se ptát, zda li se tu někdo nezbláznil.

Schválením výcviku ukrajinské armády u nás jsme se opět vzdálili od možnosti obnovení oboustranně výhodných obchodních a politických styků s Ruskem po skončení bojů na Ukrajině. Zatímco jiné státy EU včetně Německa, Rakouska a Holandska nadále s Moskvou obchodují, Slováci, Pobaltí, my a Poláci jsme záměrně postaveni do role politických štváčů a vytváříme válečnou schizofrenii. Fialova pravděpodobně Američany zmanipulovaná vláda je k tomu vhodným nástrojem. Bohužel ke své ideologické pomatenosti má k dispozici i státní rozpočet a neustále z něj ukrajuje vysoké částky, které by za působení neutrálně vystupující vlády šly do sociální či průmyslové sféry. Bohužel tomu tak není a zloději a defraudanti zaštítění většinou poslanců a senátorů za obdivného potlesku občanů nenávidějících principiálně Rusy (často díky působení proamerických liberálních médií) nadále devastují naši ekonomiku. A to takovým způsobem, kterému se podivují i významní zahraniční ekonomové a novináři.

Smutné na tom je, že se na této shodě podílí i téměř kompletní politické spektrum napříč Parlamentem ČR. Výjimkou je SPD, zklamáním ANO. Před prezidentskými volbami je to varování, protože i tzv. menší zlo Babiš zapadá mezi kandidáty Pětikoalicí podporované. Tragičnost velmi omezené možnosti si vybrat neliberálnínho, neproukrajinského a politicky vyspělého prezidenta je zjevná a pan Bašta tak zůstává pravděpodobně jediným jménem, které odpůrcům vyzbrojování Ukrajiny zbývá, i když i Denisa Rohanová se proti podpoře války vymezuje. Bohužel zatím o ní moc nevíme a vyjadřuje se velmi opatrně až neviditelně. Oproti tomu Babiš opět nezklamal a ohnul hřbet, přidal se k Pětikoalici. A s ním i všichni jeho poddaní. Jde o velmi razantní varování, ostatně nezapomeňme na to, že to byl právě Babiš, kdo tu zavedl covidový teror a po vymyšlených Vrběticích vypověděl velkou část ruských diplomatů. Už za něho se začala vládní nenávist k Moskvě prohlubovat a Fiala v ní jen pokračuje.

Ptáte li se na to, kde vláda vezme tu miliardu potřebnou k výcviku Ukrajinců k zabíjení Rusů u nás pořádaného, pak pro vás máme určitou zajímavost. Solárním elektrárnám platí EU dotaci na obnovitelnou energii, což je část zisku těchto podniků. Zároveň vláda stanovila nižší výkupní cenu za elektřinu dodávanou výrobci této elektřiny a zisk zdanila 60%. Co se tedy stalo? Stát v podstatě tímto ukradnul celou eurounijní dotaci na zelenou energii a snížil zisky majitelů solárních elektráren na relativní minimum. Samozřejmě se jim tento byznys vyplatí, ovšem už ne zdaleka tolik, jako jiným výrobcům elektřiny, například ČEZu. Je to jen ukázka, jak vážně je myšlena podpora ,,zelené“ elektřiny v době, kdy je třeba vycvičit u nás cizí vojsko. Opět jsme svědky střetu priorit dvou různých ideologií. A rozhodně ne naposled. Jde jen o střípek přístupu Fialy a Pětikoalice k České republice. My je vůbec nezajímáme.

Jindřich Kulhavý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (48 votes, average: 4,92 out of 5)
Loading...
98 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)