13.11.2022
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

„Klimatické peklo“ v Šarm aš – Šajchu

Sdílejte článek:

ZDENĚK LANZ

„Lidstvo má na výběr – spolupracovat při řešení dopadů globálního oteplování, nebo zahynout.“ Podle zprávy ČTK z pondělí 7. 11. 2022 s názvem „Svět míří podle generálního tajemníka OSN do klimatického pekla“, to v úvodním projevu k účastníkům klimatické konference COP27 v Egyptě řekl generální tajemník OSN António Guterres.

Mohu se mýlit, ale já z tohoto prohlášení cítím závan vydírání v souběhu se šířením poplašné zprávy. Vždyť o problematice „zeleného šílenství“ a „klimatického alarmismu“ již byly popsány stohy papíru, vydáno mnoho knih a publikována řada článků. S logickým konstatováním samozřejmosti: Klimatické změny jsou přirozeným jevem vývoje planety Země, stále pokračují a pokračovat budou. A to včetně množství oxidu uhličitého jako přirozeně se vyskytujícího plynu. Bez ohledu na zásahy člověka, které jsou navíc prakticky nezměřitelné.

Zpráva ČTK dále uvádí, že podle českého premiéra Petra Fialy, který na konferenci zastupuje Česko, je Evropská unie na cestě k tomu, aby se do roku 2050 stala prvním klimaticky neutrálním kontinentem, a snahou evropských zemí je přesvědčit ostatní státy, aby tento směr následovaly.

Možná to bylo jen opomenutí, mohl to však být i záměr, ale pan Fiala zapomněl lidem říct, jaký bude mít toto bláznovství negativní vliv na jejich životní úroveň. Asi věděl proč.

Je evidentní, že kromě dalšího plánování ožebračování obyvatelstva kvůli bláznivým klimatickým chimérám bude vedlejším efektem této konference zvýšená spotřeba energie. Meteorologické údaje se sice mohou lišit, ale např. Wikipedie uvádí, že v listopadu se průměrné denní teploty v této destinaci pohybují mezi 28° až 35° C, noční pak neklesají pod 20° C.

A pochybuji, že by účastníci konference bydleli v neklimatizovaných ubytovnách.

Nejsem poradcem předsedy vlády ani generálního tajemníka OSN, ale přesto budu tak drzý a dovolím si dát každému malou radu.

Českému předsedovi vlády bych poradil, aby se raději zabýval i s celou svou vládou něčím užitečnějším. Tuzemských problémů je víc než dost. Slovy pánů Šimka a Grossmanna je jich plný pytel. Oni tomu kdysi říkali PPP Š+G, já bych to dnes nazval PPP VPF.

Pro pana generálního tajemníka OSN mám radu ještě jednodušší. Sednout do letadla a létat mezi Kyjevem, Moskvou, Washingtonem a centrálou NATO v Bruselu tak dlouho, dokud se mu nepodaří zastavit nesmyslný  konflikt a zabíjení na Ukrajině. Jinak je tato instituce prakticky zbytečná.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,94 out of 5)
Loading...
6 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)