10.11.2022
Kategorie: Exklusivně pro PP, Politika

Vít Rakušan … člověk, který ničemu nerozumí

Sdílejte článek:

PETR ZDOBINSKÝ

Před pár dny přišel Vít Rakušan s „geniálním“ nápadem – zkrátit volby pouze na pátek a sčítat hlasy celou noc – údajně kvůli jakési fámě, že přes noc z pátku na sobotu se manipuluje s hlasy vodičů.

Nevím, zda tím chce odvrátit pozornost od zločinného spolčení STAN, které vede, či od největšího dna české či československé politiky a to i včetně období socialismu – plachty s Vladimírem Putinem v pytli na mrtvoly. KSČ neměla USA ráda, USA neměly a nemají rády mír, ale na konci reálného socialismu nevisely plachty s americkými prezidenty ve vaku na mrtvoly na vládních budovách, ačkoliv USA vedly nespočet útočných válek.

Proto, že mne osobně zajímalo, jak je systém voleb odolný proti podvodům, jak je robustní, zkusil jsem být členem volební komise, do posledních parlamentních voleb. O poctivost českých voleb nemám prozatím obavy.

Na začátku je seznam voličů a počet obálek pro vhození hlasovacího lístku. To se průběžně kontroluje, každou hodinu – tedy počet vydaných obálek a počat zúčastněných voličů – musí to sedět. Takto to běží celý volební pátek a průběžné sčítání se hlásí každou hodinu na úřad do štábu. Po pátečním ukončení hlasování se udělá průběžný součet a musí to sedět. Štěrbina v urně se přelepí a přes přelepku se podepíše několik osob, dtto přes zámek ve volební místnosti. To je běžné i v byznysu – přes přelepky na smlouvách se strany podepíší.

Obdobně se to udělá v sobotu, před začátkem hlasování – přepočte se volební účast a počet vydaných obálek. Opět se to každou hodinu kontroluje a opět se to hlásí na úřad do štábu. Poté, co skončí volby se vysypou volební lístky a opět se provede kontrola – počet vydaných obálek a vhozených obálek do urny a počet odvolených občanů. Každý člen volební komise dostane protokol o hlasování ve svém volebním okrsku a může si zkontrolovat s údaji zveřejněnými ČSÚ.

O české volby zatím nemám obavy, snad jedině, že by si někdo koupil celou volební komisi. Členy komise jsou často důchodci, či úřednice na nedobrovolně dobrovolné brigádě. Odměna – finančně žádná sláva. Už si umím představit to nadšení, jak budou jezdit členové komisí uprostřed noci přes Prahu po celonočním sčítání, dle návrhu Rakušana. Jistě bude o členství ve volebních komisích větší zájem – mně totiž kvůli dalším volbám volali, či psali pětkrát, zda do toho nepůjdu znovu.

U Rakušana možná platí „podle sebe soudím Tebe“. Každopádně pro destrukci demokracie, svobody slova a svobody shromažďování udělá Rakušan cokoliv. Za naše daně se flákat nebude, ne ?

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
29 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)