2.11.2022
Kategorie: Společnost

Kdy se to zlomí?

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

Po prodlouženém víkendu, který nám ukázal, že se lidé zajímající se o Českou republiku dokážou stále ještě zmobilizovat a sejít v hojném počtu, to i přes rozmíšku hlavních organizátorů, zároveň naznačil, že víceméně stejné množství těch, kteří by nás rádi viděli jako eurounijní okres, na ten Václavák dorazí kdykoliv také, i když pod modrožlutou vlajkou. Navíc tu máme další hrozbu, kterou je možnost díky většině v Parlamentu změnit volební zákon a připustit k volbám Ukrajince, kteří se u nás usadili, a převážit tak jazýčky na vahách a stranu některého z kandidátů na prezidenta podporovaného Pětikoalicí.

Zmínili jsme se o volbě prezidenta. Svou kandidaturu ohlásil vcelku očekávaně Andrej Babiš. Pokud by skutečně usedl na Pražský hrad, byl by to okamžik, kdy by se uzavřel kruh. Na post prezidenta postsocialistického Československa by byl jmenován původem Slovák mající za sebou určitou praxi v STB, o jehož podnikatelských praktikách a pirátských způsobech při přebírání společností, které si vyhlédnul, jdou ne zrovna poetické legendy. Cesta tohoto člověka od ukončení školy až na místo nejvyšší připomíná trasu prošlou slimákem a lemovanou odporným slizem. A nejhorší na tom je, že by šlo pořád o lepší řešení, než kdyby na pražském stolci usedl stejně bezcharakterní generál a exkomunista Petr Pavel nebo další z produktů Aspen institutu Danuše Nerudová schopná se ještě hlouběji zanořit do bruselského a amerického područí než kdokoliv jiný.

Vyřknout něco takového je skutečně hrozné a křiví se při tom tvář i ústa. Pravice by samozřejmě na důležitém postu hlavy státu viděla raději například nadstranickou Vitáskovou, někdo z ní dalšího generála, tentokrát Blaška, což je ale asi neprůchodné přes SPD, či někoho jiného (Bašta, Turánek). Otázkou bude, komu se podaří sesbírat dostatek podpisů potřebných k zařazení mezi ,,ostré“ kandidáty a nakolik budou konkurencí stranickému Babišovi a médii protlačovaným Pavlovi či Nerudové. Zatím to vypadá na volbu menšího zla, což naši zemi nikam neposune. Zbavili jsme se Drahoše, což bylo nutné, a máme Zemana, jehož druhé volební období je díky změnám v jeho chování a uvažování tragické a zlatým hřebem bylo vyznamenání Řádem bílého lva vůdce ukrajinského marastu Zelenského. Od kauzy Vrbětice se ze Zemana stalo stejné závaží, jakým by byli v podstatě všichni nejvážnější kandidáti, tedy Pavel, Nerudová a potažmo i Babiš.

Mezitím Petr Fiala se svou skvadrou vyrazili na steč Kyjeva. Zda li do něj dojeli, nebo se jednalo o kulisy a s vyděšeným a peníze či zbraně stále požadujícím Zelenským se sešli jinde, to netušíme. Jisté je, že Kyjev se dostal konečně do hledáčku zájmu ruských vojenských taktiků. Přestože se k nám moc reálných zpráv prostřednictvím našich médií nedostává, došla k nám informace, dle které už má Moskva dost vyzbrojování Ukrajiny Západem a rozhodla se přemístit na Ukrajinu o něco více arzenálu, než byl doposud využívaný, tedy zlomek toho, co je k dispozici. Zároveň by to znamenalo mnohem silnější a širší ofenzívu zahrnující i další území. Ukrajinci vedeni britskými a americkými instruktory dráždí medvěda a tu a tam se pokusí o nějakou partyzánštinu, přičemž odpověď je většinou ,,překvapivá“ a drsná. Je otázkou, kdy ukrajinským bojůvkám dojdou lidské zdroje, protože velká část z nich se prohání Prahou buď metrem, viz záběry mladíků pořvávajících v metru Sláva Ukrajině prezentovaných na sociálních sítí, nebo se toulají po České republice ve svých často luxusních vozech z UA na espézetkách.

Pokud se skutečně Vladimír Putin začne Ukrajině věnovat se vší intenzitou, očekávejme v brzké době další příliv Ukrajinců. Těm Fiala & spol. připravuj vhodné podmínky na žití, takže vymysleli další podporu v bydlení, dále mají tito příchozí nastaveny úplně jiné tarify cen energií a plynu, přidejme sociální dávky, a bylo by tedy s podivem, kdyby se tu nezahnízdili. Následky projevující se za pár let ani nechtějte znát. Na čí straně budou, to ukázala nedělní demonstrace pořádaná kolaboranty z Milionu chvilek. Nezapomeňme na naše ,,kvalitně pracující“ média schopná zamlčet a vymyslet cokoliv a máme tu nevíme už kolikátou kolonu, tentokrát extrémně protiruskou a eurounijní či proamerickou. Na západ od nás bude chalifát a nám zůstanou Ukrajinci milující svou zemi, ovšem ze zahraničí. Takže pravděpodobně se snahou vybudovat si ji tady a dle svých představ. Opět tu budeme mít dvojjazyčné nápisy a názvy, dost možná i s nacionalismem přecházejícím ve fašismus.

A nakonec ještě k médiím. O špíně z Kavčích hor už nemá cenu se rozepisovat, Nova a Prima-CNN jsou výrazně proamerické stanice, také Soukup s Barrandovem přišel o koule a nosí tričko s nápisem Fuck Putin. Ovšem to, co dokáže vyprodukovat Seznam, je vrcholem špíny. Chcete li si udělat obrázek o kvalitách jejich redaktorů, doporučujeme shlédnout toto video, viz odkaz pod článkem. Tolik špíny, arogance a ubohosti nevytvořila snad ani proslulá Nora Fridrichová na jí moderovaných 168mi hodinách. A to už je co říct. Očekávat tedy zlom, kdy bychom se začali vracet do normálu, je nereálné přání. Jsme obklopeni lidmi, jejichž hlavním záměrem je postupná likvidace České republiky. Ztrácíme národní identitu, hrdost, jsme zadlužováni, postupně tu končí vše, čím jsme se mohli prezentovat jako samostatný a svéprávný národ. Nyní už jen ten odkaz a doporučujeme si vzít něco na žaludek.

Dana Drábová a jaderné elektrárny | Luděk Staněk | Stream

Jindřich Kulhavý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (44 votes, average: 4,77 out of 5)
Loading...
29 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)