2.11.2022
Kategorie: Společnost

Quo usque tandem covide?

Sdílejte článek:

MAREK SALAQUARDA

Dne 11.10.2022 proběhla tisková konference několika poslanců Evropského parlamentu. Jejím tématem byly otázky týkající se covidu, vztahů mezi EK a farmaceutickými firmami. Některé skutečnosti stojí za zamyšlení.

Dnes odesláno e-mailem všem europoslancům za ČR:

Oslovení … jméno,

chtěl bych Vás upozornit na záznam tiskové konference ze dne 11. října 2022, kterou svolalo šest vašich kolegů, poslanců Evropského parlamentu poté, co se pan Albert Bourla, generální ředitel společnosti Pfizer odmítl zúčastnit jednání covid výboru v Evropském parlamentu a odpovědět na otázky. Uvedené video, viz odkaz níže, je dostupné i z jiných zdrojů, obsah je totožný:

https://www.facebook.com/BezPressuNews/videos/408089244863687

Během tiskové konference bylo dotčeno několik závažných témat, týkajících se zdraví občanů ve všech zemích Evropské unie a v neposlední řadě i vynakládání značných finančních prostředků daňových poplatníků.

Z vystoupení jednotlivých účastníků tiskové konference vyvstávají nejistoty v otázce vlastností produktů dodávaných farmaceutickými společnostmi, včetně nežádoucích účinků, klinických testů, způsobu objednávání i objednaného množství. Detaily jsou součástí videa. Za jedno z nejzávažnějších zjištění lze považovat netransparentnost obchodního vztahu, kdy podle vyjádření jednoho z poslanců ani poslanci Evropského parlamentu nemají k dispozici plné znění smlouvy mezi společností Pfizer a Evropskou komisí a jsou při svém rozhodování odkázáni na nespolehlivé, případně zavádějící informace. Poslanci Evropského parlamentu jsou volení zástupci občanů všech členských zemí Evropské unie a občané mají plné právo vědět, jak se nakládá s jejich finančními prostředky, jaké jsou zdravotní dopady aplikace produktu, k jehož užití jsou občané intenzivně a masivně nabádáni ze strany vládních autorit téměř všech zemí Evropské unie.

Poslanci Evropského parlamentu, kteří svolali tuto tiskovou konferenci pocházejí z různých zemí. Není mi lhostejné, že poslanci z České republiky neprojevili o takto závažné téma zájem. Zejména poté, co proticovidová opatření způsobila v naší zemi během uplynulých dvou let masivní devastaci v oblasti ekonomiky, obchodních vztahů, zdravotnictví, společenského života, cestování a vzdělávacích procesů.

Je v zájmu všech občanů, aby byly otázky, položené během tiskové konference a předtím i zástupcům farmaceutických společností, pravdivě zodpovězeny a odstranily se všechny pochybnosti či nejasnosti, které vedou ke spekulacím a rozdělují společnost. Ignorování či zlehčování těchto otázek vrhá temný stín pochybností na fungování mnoha institucí i konkrétních osob v odpovědných funkcích, počínaje Evropskou komisí, Evropským parlamentem, přes vlády národních států a jejích konkrétních představitelů až po poslance národních parlamentů. To je stav, který si jistě nepřejete.

Občané, které zastupujete jsou jedinou autoritou, které jste odpovědná. Není pochyb o tom, že vaši voliči i ostatní občané České republiky ocení, když se aktivně zúčastníte procesu zpřehlednění celé záležitosti a poskytnete jim pravdivé a úplné informace. Není vyloučeno, že získání některých informací bude třeba vynutit pomocí orgánů a postupů k tomu určených. Evropský parlament a jeho orgány disponuje dostatkem kompetencí a administrativně organizačních nástrojů k dosažení žádoucího výsledku.

Děkuji za vaši pozitivní odezvu. Současné předsednictví ČR zajisté dodá vašemu hlasu potřebnou váhu a důležitost.

Pro zachování důvěry a jistoty v transparentnost vztahů mezi voliči a jejich volenými zástupci může být tento text, včetně vaší reakce, zveřejněn, či poskytnut členům zastupitelských sborů, tj. poslancům, senátorům a členům vlády České republiky.

S pozdravem

podpis

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
3 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)