24.9.2022
Kategorie: Multikulturní soužití

Švédsko: Češka dostala za kritiku islamizace horší trest než mnozí muslimové za brutální znásilnění

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Možná jste již slyšeli o Kateřině Janouchové, autorce dětských knížek, která ještě coby malé dítě emigrovala s rodiči do Švédska. Protože v zemi vyrostla, tak se tam již cítí doma, což jí však nijak nebrání, aby kritizovala vítací politiku dosavadních vlád. Její články se často objevují i na alternativních médiích a systémem je nazývána „pravicovou extremistkou,“ což je dnes vlastně pro každého normálně myslícího člověka poctou.

Za kritiku islamizace školství byla nyní Janouchová odsouzena, přičemž její trest je horší než trest některých brutálních násilníků z řad obohacovačů. Zač byla tedy konkrétně odsouzena?

Autorka dětských knih Kateřina Janouchová byla včera odsouzena za přitěžující pomluvu učitelky, kterou obvinila z toho, že nutila studenty vyznávat islám.

„Samozřejmě, že jsem byla odsouzena v Uppsale,“ komentuje Janouchová po vynesení rozsudku.

Kateřina Janouchová napsala v březnu 2020 blogový příspěvek o úkolu, který žáci třetího třídy dostali na škole v Tierpu.

Jeden rodič kontaktoval Janouchovou ohledně toho, jak byli školáci nuceni psát texty z muslimské perspektivy a mimo jiné museli popisovat, jak se modlí k Alláhovi a navštěvují mešitu.

„9leté děti jsou nuceny se písemně přiznat k islámu,“ zněl titulek příspěvku Kateřiny Janouchové, ve kterém byla škola a učitelka jmenována.

„Sama jsem tak naštvaná, že to ve mne vře. Jak to může někdo udělat? Jsme křesťané a moje děti by neměly být nuceny k islamizaci ve školním vzdělávání,“ řekla matka jednoho z dětí, o kterých Janouchová psala.

Okresní soud konstatuje, že Kateřina Janouchová, která má na sociálních sítích velký počet sledujících, se zveřejněním jména učitelky dopustila hrubé pomluvy. Je odsouzena k podmíněnému trestu a 50denní pokutě ve výši 150 SEK. Učitelce také musí zaplatit odškodné ve výši 50 000 SEK (asi 150 000 Kč).

Na Twitteru Janouchová komentuje rozsudek a oznamuje, že se proti němu bude odvolávat.

„Samozřejmě, že jsem byla odsouzena v Uppsale PK-rätt nevrlou batikovanou čarodějnicí, která nemá problém s islamizací a ponižováním malých dětí. Musím zaplatit 50 000 SEK „odškodnění“, které učitelka chce. Samozřejmě jsem se odvolala k odvolacímu soudu!“ píše a pokračuje:

„Očekávala jsem, že budu odsouzena, protože soudnictví selhává a už máme právo šaría, ve kterém je zakázáno kritizovat islám a jeho apologety.“

 

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,83 out of 5)
Loading...
51 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)