31.7.2022
Kategorie: Ekonomika

Jedeme plným plynem do EU-plynové diktatury?

Sdílejte článek:

ROMAN BEDNÁR

Se svým již připraveným nouzovým plynovým plánem chce EU zbavit členské státy jejich dalších práv. V rámci tohoto plánu má být Ursula von der Leyen zmocněna k tomu, aby byla oprávněna státy donutit k šetření, a to takovou měrou, jak to uzná za vhodné. To by bylo dramatické a možné v případě, že situace s plynem se velmi zhorší a státy nebudou ochotny jej dostatečně šetřit. Přitom je právě Brusel do velké míry spoluodpovědný za obrovské problémy s plynem, které nyní máme.

Připomeňme si, že EU-komise nebyla volena demokraticky – přímo občany. V podstatě je to shromáždění a zda instituce, kde jsou převážně politici, kteří byli ve svých zemích ne moc úspěšní, případně tam ztroskotali, ale měli dobré kontakty a tak dostali lukrativní pozice tam, kde nejsou moc na očích občanů, ale přesto velmi ovlivňují rozhodnutí Bruselu.

A nejvíce samozřejmě žena, která zanechala všude, kde vládla za sebou spálenou zem. Bylo tomu tak na Ministerstvu pro rodinu, na Ministerstvu pro sociální věci a především na jejím posledním působišti v Německu, na Ministerstvu obrany. Všude tam byla Ursula von der Leyen ministryní.

Plynový nouzový plán umožní Bruselu vnutit EU státům, jaké objemy plynu musí ušetřit, a to bez jakýchkoli jednání mezi von der Leyen a jejich představiteli. To bude možné v případě, že se dodávky plynu dramaticky sníží.

V každém případě je to novum v dějinách EU, že v budoucnu bude přípustné nutit členské státy k něčemu proti jejich vůli.

Bude tak plynová diktatura začátkem totální diktatury v EU?

roman-bednar.com

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,92 out of 5)
Loading...
13 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)