26.7.2022
Kategorie: Ekonomika

Díky našim neschopným vládám máme druhý nejdražší plyn v Evropě

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Neschopné vlády (či možná spíše všehoschopné), které nám dosud vládly, zajistily především naši absolutní nesoběstačnost. V Evropě nenajdete žádnou další tak oddanou a globalistům poslušnou kolonii jako je ta naše. Za to samozřejmě můžeme poděkovat zejména politikům, kteří byli u vesla, když naši zemi rozprodávali, ale i těm, kteří tristní stav naší závislosti zejména na Německu udržovali.

Přitom například v elektrické energii bychom za normálních podmínek byli soběstační, neboť jí vyrobíme mnohem víc, než jaká je naše reálná spotřeba. Pokud bychom měli za posledních 30 let alespoň jednu jedinou vládu, která nevládne výhradně ve prospěch svých loutkovodičů, pak jsme na tom mohli být nyní alespoň o trošku lépe.

Jenže všechny vlády i nadále nechaly naši elektřinu přeprodávat přes lipskou burzu, kde nakupujeme u nás vyrobenou elektřinu již předraženou. A to nehovořím o solárním tunelu nebo předražených emisních povolenkách, což jsou také počiny, za nimiž stojí vlády, resp. EU, které naše dosavadní vlády podlézaly a neskutečně jí podlézá i ta současná.

„Slepencová“ vláda je samozřejmě čirá katastrofa a vlastně ji už raději ani příliš nekomentuji, neboť jejich excesy by již vydaly na román. Nicméně ty předchozí nebyly o mnoho lepší. Mohly něco s naší nesoběstačností udělat, ale neudělaly vůbec nic.

Pokud se podíváme na dodávky plynu, tak zde samozřejmě nebylo možné soběstačnost zajistit, ale mohli jsme si alespoň nasmlouvat dodávky přímo s producentem plynu a ne přes prostředníka, kterým je opět Německo.

Lokajské vlády, jimž nikdy nešlo o občany, ale jen o to, aby vypadaly dobře v Berlínu a Bruselu, udělaly z naší země opětovný protektorát – tentokrát ovšem 4. říše. Podobná závislost, která nemá nikde v Evropě obdoby, z nás udělala jen oddaný protektorát Německa.

Vlastně ani nelze tvrdit, že bychom byli něco jako další spolková země, to bychom museli mít i stejné ceny jako Německo, jenže ty my máme mnohem vyšší. Tedy ano, jsme jen oddaný a řádně ždímaný protektorát – to vše se děje za souhlasu politiků – současných i těch minulých.

Mnohé to však vypovídá i o tomto národu, který si dokonce tyto slouhy,  oddaně již dlouhé roky odevzdávající naši suverenitu, zcela dobrovolně a dokonce opakovaně dobrovolně volí.

Přehled o cenách plynu v Evropě zcela jasně ukazuje, jaká je naše energetická politika, ale hodně vypovídá i o všech dosavadních vládách. Hůř je na tom s cenou plynu v rámci Evropy  jen Bulharsko, které je však již delší dobu politicky velmi nestabilní (vlády se tam mění snad co půl roku), přičemž o značných volebních manipulacích si tam šeptají i vrabci na střeše.

ČR má druhé nejvyšší náklady na plyn v EU

Není jistě náhoda, že nižší ceny jsou tam, kde je cena zastropována nebo tam, kde odpustili DPH či a samozřejmě i tam, kde mají přímý kontrakt s Ruskem. Někde jde i o kombinaci několika uvedených faktorů.

V rámci Evropy mají samozřejmě nejnižší ceny plynu – jak vidíte výše – v Maďarsku, kde je cena dokonce o trošku nižší než v Srbsku, které není v EU. To znamená, že i v rámci 4. říše se lze vzepřít a dělat suverénní politiku, která nepoškozuje občany. Jenže takovou politiku naše vláda dělat neumí.

K tomu nás ještě čeká „zelená katastrofa“ EU, která energetickou situaci členských zemí ještě výrazněji zhorší. Loutkoví politici budou dál vysílat signály a klanět se před Bruselem. Přesně jako to dělá Fiala, jemuž by báječně slušela přezdívka „korouhvička.“

Článek zakončuji videem, které nám jasně ukazuje, že většina politiků hovoří jen to, co chce v dané době slyšet volič. Ovšem v Berlíně a Bruselu se nakonec klaní k zemi. Skvělé video ukazuje Fialovy údajné názory na EU v roce 2014. Srovnejte je s jeho současným konáním:

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
14 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)