18.7.2022
Kategorie: Společnost

Polarizace společnosti

Sdílejte článek:

MATOUŠ BULÍŘ

Velice mi vadí jakákoliv polarizace společnosti, ze které se vyčlení dva dominantní názorové směry, které jediné co umí je to, že nekriticky šíří a obhajují dogma, ve které aktuálně věří a to bez ohledu na to, zda mají či nemají pravdu, jelikož pravda či fakta nejsou předmětem jejich zájmu – tím je prosazení onoho dogmatu.


První výrazná polarizace společnosti nastala u prvních přímých prezidentských voleb, což byl také první moment kdy jsem zalitoval, že jsem pro přímou volbu byl. Každý to jistě pamatuje. Ruku na srdce, Zeman byl amorální bytost už tenkrát a slintající a šišlající rakouská kreatura na tom s morálním kreditem nebyla o moc lépe. A přesto se společnost dokázala rozdělit na dva tábory, kdy každý nekriticky začal hájit “svého” kandidáta.

To bylo poprvé, co jsem se v naší zemi setkal s tak obrovskou vzájemnou nenávistí založené jen na tom, že někdo má jiný názor, avšak to nejhorší co jste mohl udělat bylo to, když jste se nekriticky nepřiklonil ani na jednu stranu.

Tenkrát jsem volil Zemana, ale ne proto, že bych si o jeho osobě myslel cokoliv dobrého, ale čistě z důvodu, že jsem nechtěl, aby se rakouský občan stal českým prezidentem. Pro voliče knížete jsem byl odporný zemanovec a pro voliče Zemana jsem byl povl, který si dovoluje jejich kandidáta sice volit, ale drze kritizovat.

Pak koronatotalita. Opět dva tábory a opět jsem byl uprostřed. Zde však musím konstatovat, že tou méně tolerantní skupinou byla ta očkovaná část, která podlehla oficiálním vládním a mediálním dezinformacím a ve strachu byla schopná aplikovat cokoliv, co má blíže k totalitě než ke svobodě a demokracii.

A dnes válka na Ukrajině. Opět dva dominantní tábory, kdy jeden nekriticky stojí na straně Ukrajiny a druhý na straně Ruska a já klasicky někde uprostřed…

Ti co adorují Rusko mě uráží za to, že jsem moc pro-ukrajinský a ti co nekriticky adorují Ukrajinu mě zas uráží za to, že jsem málo pro-ukrajinský.

Prosím, přestaňte si do mě promítat své světonázory a hodnoťte mě podle toho, jaký jsem člověk a ne podle toho, jestli aktuálně píši, to co chcete slyšet…

Když bojujete na Ukrajině, tak vás rusofilové zahrnují nenávistí a ukrofilové milují a po té, co se vrátíte a píšete co jste na Ukrajině viděl a zažil a navíc dáte najevo, že jste Čech a doma hájíte české zájmy, tak jste pro rusofily náhle hrdina a pro ukrofily nenáviděná osoba, která o Ukrajině nic neví.

Lidi, “posloucháte” se někdy? Vy vážně nevidíte ten fakt, že nehledáte pravdu, ale pouze osoby, které potvrdí to, co vy si přejete, aby pravda byla?

Lidé tohoto typu postupují tak, že se v úvodu rozhodnou, na čí straně jsou a pak začnou vyhledávat informace, které jim to potvrdí a budou je utvrzovat v tom, že stojí na správné straně. Já postupuji celý život přesně obráceně. Nejdříve si vyhledám informace a na jejich základě se rozhodnu, na čí straně jsem a ukáže-li se v průběhu času, že se situace vyvinula jiným směrem, nemám problém se přiklonit jiným směrem, je-li to směr faktický.

Takže závěrem ať se vám to líbí či ne: Ten kdo napadne vojensky jiný stát je nezpochybnitelný agresor a nic ho neomlouvá! A české peníze patří primárně Čechům a ne Ukrajincům a na prvním místě naší vlády má být blaho občanů České republiky a nikoliv Ukrajiny. Pomáhat lze i bez nutnosti sebedestrukce.

Rusové hájí ruské zájmy, Ukrajinci hájí ukrajinské zájmy, jen Češi hájí ruské a ukrajinské zájmy a ještě si u toho půlka z nich říká “vlastenci”.

Nemusím být na straně Ruska abych si mohl dovolit říct, že potřebujeme ruský plyn i ropu a mohu být na straně Ukrajiny a říct, že potřebujeme ruský plyn a ropu. To je realita, tvrdit opak je prosazování ideologie.

 

MatousBulir.cz

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 3,39 out of 5)
Loading...
26 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)