9.7.2022
Kategorie: Ekonomika

Elon Musk ruší zamýšlený nákup Twitteru

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Jak jistě víte, tak nedávno projevil miliardář Elon musk zájem o nákup sociální platformy Twitter. Tvrdil, že mu jde o zavedení svobody slova, která zde – podobně jako na některých dalších sociálních médiích – neexistuje. Záhy se ozvala například EU, která hrozila drakonickou pokutou v případě, kdy po převzetí platformy nebude Musk i nadále cenzurovat. Podobné hlasy se ozývaly i z USA a dalších zemí, které již svobodu slova likvidují.

Nyní Musk ohlásil, že si údajně zamýšlenou koupi Twitteru rozmyslel.

Miliardář Elon Musk už nemá zájem o nákup Twitteru, hlásí CNBC.

V dopise, který Elon Musk v pátek poslal svému právníkovi ohledně Twitteru, obviňuje společnost z „neplnění svých smluvních závazků“.

Právník tvrdí, že Twitter neposkytl Muskovi informace, které požadoval. Elon Musk již dříve uvedl, že předtím, než přistoupí k nákupu, chce prošetřit tvrzení Twitteru, že asi 5 procent denních aktivních uživatelů webu jsou spamové účty.

Letos na jaře začal Elon Musk mluvit o svých plánech koupit Twitter a zavést svobodu projevu na platformě. Postupně však skeptici začali mít podezření, že celá věc byla jen způsobem, kterým se excentrický multimiliardář – který již dříve projevil zájem o „trolling“ – snažil získat pozornost.

Nakonec je skutečně možné, že Muskovi nikdy o koupi Twitteru nešlo. Přece jen patří alespoň zčásti k zastáncům některých plánů globalistů, realizovaných v rámci Velkého resetu. Patří k nim především transhumanismus, jehož je tento americký multimiliardář hlavním průkopníkem. Musk je například velkým zastáncem čipování lidí – a to především vkládání čipů do mozků a tzv. „internetu těl.“

Je tedy otázkou, zda vůbec kdy měl zájem o zavedení svobodné platformy, která by mimo jiné připouštěla i kritiku těchto jeho plánů…

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,18 out of 5)
Loading...
11 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)