5.7.2022
Kategorie: Ze světa

Francouzský europoslanec: „NATO je hlavní hrozbou pro světový mír“

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Uvedená slova pronesl francouzský europoslanec za RN – Národní sdružení Marine le Pen. V rozhovoru řekl to, co si myslí mnoho lidí, ale bojí se to říct nahlas. Ovšem stačí zmínit Irák, Sýrii, Libyi, Srbsko a mnohé další – a je docela jasné, že europoslanec ví, o čem hovoří. Tento rozhovor je nyní velmi populární ve Švédsku, kde proletěl celou alternativou. Stále je tam totiž mnoho lidí, kteří nesouhlasí se vstupem do NATO – a vláda odmítá v této věci ustanovit referendum (což je ostatně u Washingtonu oddaných kolonií běžné).

Je třeba si však uvědomit i to, kdo je stvořitelem ISIS, Al Kájdy, Talibánu, An Nusry a několika dalších násilných radikálních bojůvek, jejichž cílem je udělat z celého světa jeden velký chalífát pod právem šaría. Každý ví, že jejich „matkou“ je NATO. Byly to právě státy NATO pod velením USA, kdo bojovníky vyzbrojil coby údajně „umírněnou opozici“ proti vládcům, kteří odmítali jít na ruku „světovým policajtům.“

Francouzský europoslanec Herve Juvin (Národní sdružení) věří, že NATO se vyvinulo v globální organizaci, jejíž popírání reality představuje velmi vážnou hrozbu pro světový mír.

„V zahraniční politice není nic nebezpečnějšího než dělení lidí na zlo a dobro,“ řekl Juvin.

Poslanec Evropského parlamentu Herve Juvin, který zastupuje Francii a Národní sdružení v podvýboru pro bezpečnost a obranu (SEDE), podává neuspokojivý obraz NATO, když říká, že vojenská aliance vedená USA se v praxi vyvinula v globální válečnou organizaci, která dnes představuje vážnou hrozbu pro světový mír.

„Díky rozsáhlé propagandě NATO je jasné, že organizace, kterou Emmanuel Macron kdysi popsal jako ‚mozkově mrtvou‘, se transformuje z transatlantické aliance na globální strukturu,“ řekl Juvin.

Juvin dále tvrdí, že NATO zachází s EU jako s „registračním úřadem pro své členy“. Tento přístup se pak používá k nátlaku na země jako Gruzie, Arménie a Ukrajina, které podle Juvina „nikdy nebyly součástí Evropy, ani geograficky, politicky ani z humanitárního hlediska“, aby se připojily k válečné alianci.

„Je to nebezpečný vývoj, protože eliminuje celý bezpečnostní prostor, nárazníkovou zónu, kterou si velmoci navzájem daly jako cenu za svou bezpečnost. NATO je největší hrozbou pro mír na celém světě, protože tato organizace obklopuje Rusko a připravuje se na obklíčení Číny. EU posluhuje NATO, které de facto slouží anglo-americkým zájmům radikálně cizím Evropě,“ věří Juvin.

Podle Juvina je celá věc výsledkem „šokující nevědomosti ze strany evropských vlád“ a ze strany jejich zástupců v EU. Juvin přirovnává probíhající situaci ke kubánské raketové krizi v roce 1962, která eskalovala poté, co Spojené státy umístily jaderné rakety do Turecka, což vedlo k tomu, že se Sovětský svaz rozhodl umístit balistické rakety na Kubě, což Spojené státy odmítly akceptovat.

Diplomaticky byla krize vyřešena tím, že jak Spojené státy, tak Sověti uznali zájem příslušných stran na bezpečnostních a nárazníkových zónách. Juvin se domnívá, že USA se nyní musí znovu chopit  zdravého rozumu a začít naslouchat Moskvě, stáhnout své rakety středního doletu z Rumunska a Polska a demontovat své biolaboratoře a výzkumná zařízení pro chemické zbraně poblíž Ruska.

Americká diplomacie, která dříve respektovala jiné země, padla do rukou kmene neokonzervativců, kteří sní o totálním rozdrcení každého nepřítele. Největší nebezpečí spočívá v popření reality, což je tak charakteristické pro Spojené státy a tím i pro dnešní evropskou politiku. V zahraniční politice není nic nebezpečnějšího než dělení lidí na zlo a dobro, dodává Juvin.

 

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
25 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)