21.3.2022
Kategorie: Společnost

Vláda nám denně dává najevo, že Ústava je pro ni trhací kalendář

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Nebo ji možná hodlá Fiala a spol. využít jako toaletní papír, až se podobně, jako tomu bylo kdysi, stane toto hygienické zboží nedostatkovým. Každopádně po schválení totalitního pandemického zákona, který nemá s demokracií nic společného, neboť dává neskutečnou a neomezenou moc několika málo lidem, stejně jako po smazání údajně již více než dvaceti webů, se vláda chystá v protiústavní cenzuře a tím i totalitních praktikách pokračovat.

Všichni víme, že vládní totalitáři nechali smazat různé weby, bez ohledu na to, co se na nich psalo. Společné měly jedině to, že názorově nesouzněly s vládou (resp. EU, což je jedno a totéž), psaly kriticky nejen o EU, ale i o covidismu, islamizaci, multikulturním obohacování, LGBTQ, ale i současných vládních stranách.

Vláda  – tedy konkrétně ministr spravedlnosti Pavel Blažek – chce údajně bojovat proti dezinformátorům. Mám tomu rozumět tak, že vypnou i ČT, Seznam, Novinky, idnes, Novu, Primu CNN, všechny „Bakaloviny“ a další mainstream? V případě těchto médií totiž není dne, aby nelhaly a nemanipulovaly. 

Připomínám, že celý mainstream šířil například nedávno lži o 13 mrtvých ukrajinských vojácích na Hadím ostrově. To se později ukázalo jako dezinformace, mrtvý nebyl nikdo, vojáci se jen dostali do zajetí. V mainstreamu (u nás i v zahraničí) se také objevila spousta obrázků i videí  z úplně jiných událostí, mnohdy i mnoho let starých. Byly ovšem prezentovány jako aktuální situace na Ukrajině. A někteří mainstreamoví pisálci dokonce využili i videí z počítačových her. Přesto tyto lháře nikdo nebude zakazovat.

Mainstream pomohl před lety šířit lži třeba o existenci zbraní hromadného ničení v Iráku, což byla záminka k válce v Iráku s obrovským počte mrtvých civilistů. Mainstream pomohl šířit i jiné dezinformace, což jsme mohli zaznamenávat zejména poslední dva roky, tedy v době „covidového šílenství“. Byly to dva roky každodenních lží a nechutných manipulací. Pamatujete si například na lži o „vakcínách“? Nejprve mainstreamoví propagandisté psali, že očkovaný neonemocní a nemůže být přenašeč. A dokonce prý na covid ani nemůže zemřít.

Vše byly lži. Očkovaný se může nakazit, covid roznáší úplně stejně jako neočkovaný a v nemocnicích umírají na ventilátorech i očkovaní. Když už nebylo možné tyto lži šířit a postupně se ukazovalo, že se „vakcinační propaganda“ poněkud zvrtla, záhy z maninstreamu jedno lživé tvrzení po druhém odpadlo, až zůstalo jen to poslední: na covid údajně umírá víc neočkovaných než očkovaných.

O úmrtích v souvislosti s očkováním ovšem mainstream zarytě mlčí. Pak by se totiž zjistilo, že očkovaní jsou na tom hůř. Mohou zemřít nejen na covid, ale i v důsledku některé z dávek. Podle toho, na jakou šarži narazí. A tak bychom mohli ve výčtu lží a manipulací mainstreamu pokračovat. Jenže ten může lhát i nadále. A je jedno zda o covidu, Ukrajině nebo o čemkoli jiném.

Vláda se tedy tyto lháře mazat nechystá. Ti totiž mohou lhát, neboť lžou v souladu s vládnoucí ideologií, prosazovanou i EU. Kdo není v souladu s ideologií, měl by být podle ministra Blažka smazán. Úplně. Pluralita názorů je totiž něco, co totalitáři nenávidí. V totalitě je přípustný jen jeden jediný názor. Ten, který razí „strana a vláda.“ 

Jenže to jsme zde už měli. My, kdo jsme ten režim zažili a v roce 1989 jsme už nebyli děti, si to moc dobře pamatujeme. Ovšem konec osmdesátek už byl poněkud svobodnější. Vše se uvolňovalo, zatímco nyní se utahují šrouby. Fialovu vládu lze tedy nejlépe přirovnat k vládě Gottwaldově, tedy k té, která zde vládla v 50. letech, kdy se cenzura přiostřovala a za názory se zavíralo. I proto si zřejmě za počátek cenzury zvolila tato vláda symbolicky 25. únor. Jen o 74 let později.

Vláda chce nyní namísto původně plánovaného cenzurního úřadu (měl se nazývat „úřad pro boj proti dezinformacím“) schválit cenzurní zákon, který by se měl nazývat „bojem proti dezinformacím“. Na základě tohoto zákona by mělo být možné vypnout jakýkoli web, který nebude psát v souladu se stranou a vládou.

Stranou a vládou jmenovaní cenzoři – samozřejmě patřičně ideologicky kovaní –  budou určovat, co je a co není pravda nebo co je a co není pro stranu a vládu přijatelný názor. Pokud seznají, že nějaký web nepíše v souladu se schválenou linií strany a vlády, bude záhy vypnut.

Vládě se zdá, že je vypnutých webů příliš málo. Navíc se mnohé po krátké pauze přestěhovaly a usadily v zahraničí, tak na ně naši cenzoři tak jednoduše nemohou. Ale v rámci zákona již bude možné postavit provozovatele takového webu před soud. Pokud web znovu zprovozní – byť v zahraničí – může jít možná dokonce „sedět natvrdo.“

Je tedy otázka, jak dlouho zde ještě nějaká alternativa ke korporátním médiím vůbec zůstane. Předpokládám, že schválení „cenzurního“ zákona bude pro vládu podobnou prioritou, jakou byl zákon pandemický. Bude se tedy snažit cenzuru protlačit co nejdřív a za jakoukoli cenu, třeba i trávení nocí ve Sněmovně…

A nakonec připomínám, že protlačením zákona, který zavede plošnou cenzuru, vláda poruší Ústavu, konkrétně Listinu základních práv a svobod, která jasně říká, že CENZURA JE NEPŘÍPUSTNÁ….

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
4 komentářů