30.1.2022
Kategorie: Společnost

Pavel Novotný: Češi nejsou kompetentní volit si prezidenta. Babiše porazí jen Kalousek

Sdílejte článek:

COM/SPU

Kontroverzní starosta Řeporyjí Pavel Novotný se stal hostem podcastu Dycky Praha!, který moderují Alexandra Udženija a Jiří Pospíšil. V pořadu se zaměřil hned na několik věcí, a sice, jak vidí svou politickou budoucnost, co si myslí o kauzách s Ruskem a koho by tipoval na vítěze v prezidentských volbách. Jeho odpovědi byly, jako vždy, pikantní.

Jelikož se v příštím roce budou konat prezidentské volby, názory na to, kdo by z nich mohl vyjít jako vítěz, se jen hemží. Na toto téma se v podcastu vyslovil i Novotný, podle kterého má velké šance na tousednout v čele státu expremiér Andrej Babiš. To se aleNovotnému zrovna moc nelíbí a přál by sizrušení přímé volby prezidenta.V podcastu vysvětlil, proč.
 
„Já se totiž domnívám, že tento národ není kompetentní si volit prezidenta. Babiš je mimořádný favorit a tento národ je opravdu schopen všeho. Okamžitě sebrat tomuto národu přímou volbu prezidenta je jediná naděje,“ myslí si.
 
Nastínil také, koho vidí jako silného Babišova soupeře. A mnozí by byli překvapeni.
 
„To musí být titán, těžká váha, ty se ale nehlásí. Kdo by ho mohl v druhém kole porazit, je Kalousek…“ myslí si a dodává, že on sám kandidaturu rozhodně neohlásí.
 
Do politiky chce sice „dělat dál“, ale bude se držet více při zemi. Jeho plán je totiž jasný – chtěl by obhájit svůj post starosty Řeporyjí. V minulosti se navíc objevily spekulace o jeho kandidatuře na pražského primátora. I na to přišla řeč.
 

Určitě budu chtít obhájit starostu Řeporyjí a budu pozorovat boje o magistrát, budu pozorovat ty hry o trůny a budu mluvit slušně,“ poznamenal starosta.

Moderátorka podcastu Udženija se ho následně zeptala na to, co by se během jednoho měsíce změnilo, kdyby obsadil post primátora hlavního města Prahy. Jako jednu z prvních věcí by prý nechat přemluvit hlas pražského metra, který patří Evě Jurinové. To ale není vše.
 
„Nechci být jako prvoplánový protipirátský, ale vadí mi, jak jsou v módě parkoviště P+R, oni už parkují i v okrajových částech, i v těch Řeporyjích. V první řadě bych se pustil do tohohle,“ zněl jeho slib.
 
Pokud jde o Řeporyje, s těmi má Novotný dál velké plány. V březnu prý dokonce chystá velké překvapení. 

Já jsem vždycky chtěl, aby byly Řeporyje světový, ony vždy byly takový chudý, okopávaný, kradlo se tam. Takže vždycky jsem chtěl, aby byl takový světový,“ prozradil s tím, že se snažil, aby se Řeporyje pod jeho vedením proměnily „ve světové“. 

Novotný se neproslavil jenom jako politik a starosta, ale také se dostal do povědomí veřejnosti skrz své kauzy. Nelze nezmínit například tu s Ruskem, která se týkala Vlasovců. Za jeho počiny jej chválil moderátor Pospíšil: „To, jak si někdo natřel Putinův režim na chleba, a jak jsi to udělal kolem pomníku vlasovců, klobouk dolu, jo. Rusové jenom zírali.“ Novotný ale sám za sebe ke kauze dodal, že už tato mezinárodní přestřelka skončila.
 
Myslím, že to už skončilo. Rusové ale zaútočili na nás, na Řeporyje, my jsme je bránili. Navíc nejsem autorem pomníku vlasovců, zpětně mě tyto dvě věci fascinují,“ řekl.
 
Přiznal však, že ho celá kauza obohatila, co se týče politických zkušeností. Myslí si tedy, že by něco podobného rozhodně měli okusit také čeští novináři.
 
„Všem novinářům bych přál, aby se také setkali s těmi ruskými novináři, ti se bojí o existenci. Uvědomili si, jaký maj v Česku skvělý život. V TV Rossija jsem jen řekl pravdu,“ doplnil.
 
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...