29.1.2022
Kategorie: Ze světa

Nové obavy o Bidenovu kompentenci poté, co byl na schůzce s kapitány amerického průmyslu zase mimo

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

K tomu incidentu došlo během schůzky Bílého domu s několika vrcholnými vůdci amerického businessu podporujícími Bidenovu iniciativu Vybudovat znovu lepší.

Vznikly nové obavy o mentální kompentenci amerického prezidenta Joe Bidena se sklony k mimoňskému breptání, když se na sociálních médiích objevila nahrávka ukazující, jak plete páté přes deváté a dělá mu potíže dát dohromady větu.

K incidentu došlo během schůzky Bílého domu s několika vrcholnými vůdci amerického businessu podporujícími Bidenovu iniciativu Vybudovat znovu lepší, kdy k agendě patřila budoucnost vozidel jako jen elektrických a klimatická změna.

V diskusi s Mary Barrou, generální ředitelkou General Motors, se Biden pokusil zavzpomínat na nedávný výlet do továrny Ford Motor v Dearborn v Michichanu. Takže vrcholným americkým ředitelům říkal:

„Ale bejt tam, tak můžu támdle ukázat, vám – když se zajelo do Dearbornu, proježdění s tím – tamhle, víte, tak to tam tak bylo. No, nevím, sakra. Tam to bylo – že si myslím, že tisk si myslel, že blbnu. Tak jsem se v tom vyžíval, jak jsem se tam potloukal. Tam, ta vaše nová fabrika na elektro-káry a tamto – a tůdle, tam – a takovej Hummer.“

Ten klip se pak na sociálních médiích virálně šířil, přičemž řada politických komentátorů začala zpochybňovat mentální kapacitu amerického prezidenta a jeho schopnost efektivně komunikovat s vrcholnými vůdci korporátní exekutivy v zemi i s vůdci celého světa.

„Pomozte mu někdo prosím. Tohle není normální,“ tweetnul Buzz Paterson, autor bestsellerů z New York Times a bývalý kandidát do Kongresu.

„To je hrozné,“ dodal válečný veterán Sean Parnell, spolu s čímž se Katrina Pearson a bývalá mluvčí Bidenova předchůdce Donalda Trumpa prostě jen zeptala: „Jsou zapotřebí ještě nějaké otázky?“

Je to během týdne už podruhé, kdy se Bidenovo chování dostalo do hledáčku poté, co ho zachytili, jak naživo do mikrofonu řve na reportéra Fox News Petera Doocyho „ty blbej čubčí synu“ za to, že se amerického prezidenta ptal na inflaci.

Později prý Doocymu zavolal s omluvou za své řeči, když ho ujišťoval: „Není v tom nic osobního, chlape.“

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...