22.2.2015
Kategorie: Historie

Komunistická zvěř: Děsivý osud Věry Sosnarové

Sdílejte článek:

JAN ZIEGLER 22|02|2015

Děsivý osud Věry Sosnarové je součástí jednoho velkého lidského neštěstí, které potkalo tisíce našich spoluobčanů a také důkazem toho, že nacismus a komunismus jedno jsou. Ruské komunistické gestapo NKVD po tzv. osvobození v květnu 45pozatýkalo spoustu lidí s československým občanstvím, jenom proto, že před více než dvaceti lety emigrovali před bolševickým pučem z Ruska. Je rovněž ostudou prezidenta Edvarda Beneše, že toto hnusné bezpráví přehlížel bez jediného protestu.     

[ad#hornisiroka]

Věře Sosnarové bylo 14 let, když ji z jejího rodného Brna odvlékly ruské komunistické bestie. Její vinou bylo pouze to, že byla dcerou ruské emigrantky. Přitom ona se už narodila v tehdejší Československé republice, její otec byl Čech a ona měla logicky československé státní občanství. Nic zlého nikomu neudělala, ale holt matka kdysi utekla před bolševickou lůzou s českými legionáři z rodného Ruska a tak i ona musela být potrestána. Komunisté stejně jako nacisté a někdy i hůř trestali děti kvůli rodičům.

sosnarova

Když někdo znásilní nezletilou, má to těžké i v kriminále a pokud ho dozorci nedají do samovazby, často končí špatně. I vězňové pohrdají takovými násilníky. A Věra Sosnarová byla opakovaně znásilňována opilými dozorci v dobytčáku ve vlaku po celou dobu deportace na Sibiř. Nutno říci, že tyto transporty se svými nelidskými podmínkami vůbec nelišily od těch, které o něco dříve odváželi Židy do nacistických koncentráků.

V gulagu pak Věra Sonarová zůstala osmnáct let. Takové tresty se dávají vrahům, ale ona tam byla zavřena jen kvůli svému původu, což je hodně děsivé. V malém dřevěném baráku se tísnilo na padesát žen. Zima, hlad, špína, mučení a vraždění, takto krátce a výstižně se dají popsat rudé stalinistické lágry. Od nacistických koncentráků se nelišily ani v nejmenším. Komunisté a nacisté jsou srovnatelnými zločinci, jedni vraždili lidi kvůli nesprávnému třídnímu původu, druzí kvůli méněcenné rase. Přitom Josef Stalin má na svědomí víc obětí než Adolf Hitler. A únosy československých občanů do tehdejšího SSSR byly v rozporu s mezinárodním právem a krutým zločinem. Takže příchod Rudé armády v květnu 1945 neznamenal osvobození, ale novou okupaci.

Současné Rusko se hlásí k nástupnictví po naštěstí zaniklém Sovětském svazu, takže se nemůže zbavit odpovědnosti za tato zvěrstva. Navíc v represivních sovětských složkách etničtí Rusové převažovali. V knize Dějiny Ruska 20. století editovaných profesorem Andrejem Zubovem se uvádí, že v NKVD jich bylo asi 77%.

Je hodně nebezpečné, že současné putinovské Rusko se snaží tyto otřesné komunistické zločiny proti lidskosti zlehčovat. Dokonce ruský prezident Vladimír Putin řekl něco v tom smyslu, že gulagy byly nutnou daní za rozvoj Sovětského svazu. No nevím, co by se stalo, kdyby jeho německý kolega Joachim Gauck prohlásil, že koncentráky byly sice zlem, ale nutným k rozvoji Německa.

[ad#velkadolni]

Já jsem rád, že první Československá republika poskytla azyl desítkám tisíc Rusů, kteří ze své země utekli, aby si zachránili holé životy před běsnící krvežíznivou rudou sebrankou. Rusové u nás měli své školy, divadla, kulturní centra atd. Mám dojem, že po bolševickém puči utekla z Ruska elita a zůstala tam převážně spodina. A s tím má tato země problémy dosud.           

ZDROJ: Jan Ziegler

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,38 out of 5)
Loading...