16.9.2021
Kategorie: Kultura a tipy

Kolagen je skvělým pomocníkem v boji proti vráskám, padání vlasů i mnoha zdravotním problémům

Sdílejte článek:

Hledání prostředku, který pomůže člověku udržet věčné mládí, věnovali mnozí lidé čas i své prostředky už v dávných dobách. Dnes již samozřejmě téměř nikdo nevěří na kouzla a zázračné elixíry, které zajistí nesmrtelnost a imunitu vůči stáří. Snahy vědců se dnes upínají především k odhalení metod, jež povedou k prodloužení lidského věku, a zároveň k zajištění vysoké kvality života. Hodně pro sebe můžete udělat sami – zdravá strava, dostatek pohybu, kvalitní odpočinek a veselá mysl dokáží zázraky. Neprohloupíte však, když budete konzumovat i doplňky stravy, z nichž získáte potřebné vitamíny a další látky, které nelze tělu dodat jinak.

Kolagen hraje v lidském těle důležitou roli. Závisí na něm náš vzhled, fyzická kondice i zdravotní stav

Jednou z látek, jejichž nedostatek může mít vážné důsledky, je kolagen. Ovlivňuje stav kostí, zubů, tkání, kloubů, vaziv, svalů, pokožky i vlasů. Nedostatek kolagenu se na první pohled může projevovat unavenou pletí a vráskami, mezi další možné příznaky patří i řídké vlasy, špatný stav dásní a zubů, snížená pohyblivost, špatná pohyblivost a bolesti kloubů i zažívací problémy a poruchy paměti. S přibývajícím věkem nebo po různých zraněních je proto na místě začít kolagen dodávat.

Jaký kolagen vybrat? Nejlepší je ten hydrolyzovaný!

Na trhu se nabízí mnoho druhů kolagenu. Nevíte, jakou formu vybrat? Možností, jak doplnit kolagen, je dnes hned několik – od užívání kapslí a kolagenu v prášku přes želatinu až po konzumaci masa bohatého na kolagen. Ideální však je zvolit hydrolyzovaný kolagen. Ten se vstřebává výrazně snáze než želatina. Příprava potravinového doplňku je snadná – prášek stačí jednoduše rozpustit ve vodě nebo v džusu. A dopřát si můžete různě ochucené varianty.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...