24.7.2021
Kategorie: Ekonomika

S brexitem je problém, daný klobáskami

Sdílejte článek:

PERGILL

EU se v souvislosti s brexitem snažila co nejvíce poškodit Velkou Británii. Mimo jiné se snažila nadefinovat vnitrostátní hranici ve Velké Británii mezi Severním Irskem a zbytkem země. Spor nakonec vyhrotily britské klobásky, typická součást ostrovní snídaně, které údajně nevyhovují EUrounijním normám.

Vnitrostátní hranice

Něco podobného jsme tu měli po Mnichovu, kdy zločinní Němci za asistence zločineckých národů, Britů, Francouzů a Italů, nezabírali území podle národnostního klíče (tedy s převahou německého obyvatelstva), ač právě to bylo předmětem Mnichovské “smlouvy”, ale tak, aby byly přeťaty, i záborem ryze českých území, strategické silnice a železnice. Takže vlastně uprostřed státu vznikly jakési pofidérní hranice, vytyčující zabrané území, na které vlak či automobil vyjely a po pár km se vrátily zpět na území nezabrané.
Hranice uvnitř Velké Británie leží na moři, a mělo by se na ní filcovat zboží, které údajně nesplňuje pochybné euronormy.

Faktem je, že pomnichovské Česko – Slovensko se nemohlo zvůli mnichovských zločinců nijak bránit. Velká Británie je ovšem jaderná mocnost, která by si měla umět na Brusel zadupat. I třeba uvedením pár raket s jadernou hlavicí do pohotovostního režimu.

Norma

Je zajímavé, že ještě do konce minulého roku byla Velká Británie (a celá desetiletí před tím) součástí EU. Uvedené klobásky se tam tradičně konzumovaly v britských domácnostech. Byly též předkládány v rámci ubytování typu “bed and breakfast” turistům a dalším návštěvníkům země (včetně z EU) a žádné problémy s tím nikdy nebyly. Musela tady EU velmi rychle a zcela účelově změnit příslušnou normu (i za cenu znásilnění obyvatelstva v Irsku a na Maltě, které, vzhledem k historii těchto států, mají na svém území obyvatele, stravující se v britském stylu), čistě jen aby uvedla britské výrobce těchto klobásek do ekonomických problémů.

Vzhledem k tomu, že po těchto výrobcích nikdo za léta Velké Británie v EU neonemocněl, můžeme mít za prokázanou naprostou bezcennost EUronorem vůči zdravotním rizikům pro konzumenty.
Druhou věcí je, že klobásky ze syrového masa, určené ke konzumaci po tepelném opracování, běžně najdete v regálech i na pultech našich obchodů, zejména v souvislosti s potravinami, určenými ke grilování. To samé platí i pro sousední Německo, z něhož k nám tento styl výrobků pro grilování dorazil po otevření hranic na začátku 90. let.

Jinými slovy, jakási norma, zakazující výrobu klobásek ze syrového masa, určených pro konzumaci po tepelném opracování, by musela, chtě nechtě, postihnout prakticky celou EU, kde se podobné výrobky běžně používají na grilování. V rámci té britské snídaně se ostatně klobásky grilují také, buď na elektřině nebo na plynovém grilu.

Uvedený zákaz tedy není nic jiného než sprostý a zcela účelový kapric od vedení EU, navíc ignorující stávající ISO normy. Jasně ukazuje amorálnost lidí, kteří ve vedení této pochybné organizace stojí. Současně je mementem i pro nás, zda chceme setrvat pod vládou těchto novodobých Jakešů a Biľaků.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...