5.1.2021
Kategorie: Kultura a tipy

Reklamní letáky jako levná cesta k místní reklamě

Sdílejte článek:

Každý podnikatel, ať už jde o hoteliéra, kadeřnici nebo třeba majitele stěhovací firmy, potřebuje, aby o něm lidé věděli. A to hned od začátku. Jinak by jen těžko získal klientelu a začal vydělávat peníze. Jenže ne každá firma si může nebo chce dovolit platit pronájem gigantického billboardu, jehož si každý všimne, reklamu v masmédiích, nebo spolupráci s profláknutým youtuberem či jiným influencerem.

Pokud je tohle také případ vaší společnosti, máme pro vás skvělé řešení. Jako geniální propagační nástroj můžete zvolit reklamní letáky. Nejen, že jsou poměrně levnou záležitostí, ale ať už je vaši lidé budou rozdávat v obchodním centru, u vstupu do metra nebo je budete vhazovat do poštovních schránek, máte jistotu, že osloví široké spektrum lidí. Letáky totiž, na rozdíl od personifikovaných reklam na sociálních sítích a ve vyhledávačích, nemají cílovku. Do ruky se tak dostanou každému.

Jaké možnosti při tvorbě reklamních letáků vlastně máte?

Potřebujete-li prostřednictvím letáku přetlumočit spoustu informací, například obsáhlý výčet všech vámi poskytovaných řemeslnických služeb, jež nabízíte, nebo produktů, které jsou ve vašem obchodě momentálně ve výhodné akci, máte možnost vybrat si leták skládaný, lepený nebo třeba sešívaný. Do těchto typů letáků se vejde spousta obrázků a informací, neboť mají více stránek, které můžete nechat potisknout z obou stran. Zejména, vyberete-li si formát A4.

pravyprostor.net

Pokud má váš leták veřejnost informovat o události, kde není potřeba zveřejňovat mnoho informací, postačí vám leták o jednom listu, třeba i v menším formátu. Zatímco akční letáky se ve většině tiskáren tisknou na papír s nízkou gramáží s lesklou či matnou povrchovou úpravou, u těch menších formátů si můžete vybrat z vícero možností provedení. Papír s vyšší gramáží má také vyšší životnost.

Jestliže vytváříte leták pro luxusní podnik na úrovni, nechte jej zhotovit nejen z kvalitního papíru, ale na stejné úrovni zvolte i povrchovou úpravu. Jako ideální řešení, které prodlouží životnost letáku a zafixuje jeho barvy, se jeví jeho zatavení do lesklé či matné folie. A to případně i s použitím parciálního UV laku. Taková investice se skutečně vyplatí a akční letáky pak působí mnohem profesionálněji.

Co v letáku uvést?

Ať už letákem informujete o čemkoliv, dobře si jeho obsah promyslete. Možná toho máte jako firma hodně co nabídnout a potenciálním klientům v rámci snahy o vytvoření dobrého jména sdělit. Jenže když má člověk čas a chuť číst oboustranně hustě popsané listy, zajde si do knihkupectví pro knihu. Obšírným textem, který působí jako soupis jmen ve zlatých stránkách zákazníka spíš spolehlivě znudíte a odradíte, než zaujmete.

Do letáku nezapomeňte uvést nejen informace ohledně speciální akce, na kterou má přilákat lidi, ale také to úplně nejdůležitější. Jméno, adresu, kontakt a otevírací hodiny daného obchodu či podniku. Svoji konkurenceschopnost i šanci na úspěch u zákazníků můžete také zvýšit jednoduchým trikem. Na leták umístěte kupon na slevu z útraty či dárek zdarma.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...