4.1.2021
Kategorie: Politika

Co zanecháme našim dětem?! Po nás potopa

Sdílejte článek:

DALIBOR UHLÍŘ

uhlirŽít na dluh se stalo nebezpečnou normou. Vzdělanost českého národa každým rokem klesá. Byrokracie která nás dusí na každém kroku. Rudozelené šílenství už není jen za hranicemi. Progresivisté nám chtějí vzít hodnoty a historii.

Výhodou nás trochu starších je, že můžeme srovnávat. Porevoluční optimismus a nadšení, svobodná devadesátá léta, ale také dobu před rokem 1989, kterou si řada z nás pamatuje, a určitě i roky poslední. Z těchto srovnání a vzpomínek nevychází moc pozitivní trendy a věta, že “dobře už bylo“ se stává hořkou skutečností. Nepolitický havlismus sice po roce 89 nezvítězil, přesto nám sem moderní levice a progresivisté tyto a ještě mnohem horší prvky o 30 let později postupně začali prosazovat!

Co tady vlastně předáváme našim potomkům, dětem, kterým to srovnání chybí a které budou navazovat bez historické zkušenosti?

Lepší životní prostředí se stalo porevoluční skutečností. Celková kvalita vod, ovzduší a životního prostředí se za poslední dekády výrazně zlepšila. Pamatuji si, jak ve Vltavě plavala bílá chemická pěna z továren a jinak nic živého. Dnes jsou v ní pstruzi a je to zase živá voda. Dříve nemocné Krušné hory, zasažené chemickým průmyslem z Německa, jsou dnes opět zdravé a silné. V této oblasti se toho opravdu hodně a viditelně zlepšilo.

Uschlá Šumava, kdysi „zelená střecha Evropy“ je naopak tragickým důsledkem vlivu a zásahů ekologických nátlakových skupin a nezodpovědnou činností ministerstva životního prostředí. Stejně je na tom Vysočina a další regiony, doslova „sežrané“ kůrovcem a dnes již téměř uschlé. Zde nese jednoznačně vinu stát a konkrétní ministři životního prostředí – se svou (ne)kontrolou, se svou těžbou a se svým ustupováním všelijakým zeleným aktivistům!

Vzdělanost českého národa každým rokem klesá – Komenský by plakal

O kvalitě českého školství je skoro škoda mluvit. Světové srovnávací testy vycházejí pro naši zemi rok od roku horší a horší. Je na čase mluvit o záměru, který se naplňuje. Školství není jen o kvalitním vzdělání, ale také o výchově. Obě tyto složky nám začíná dramaticky chybět. Z globálního pohledu přece dělníci v nadnárodních montovnách nepotřebují znát matematiku a technické obory, bohatě stačí cizí jazyk a umět poslouchat. Zavedení inkluze, snižování nároků na přijímací zkoušky, představa, že všichni budou mít středoškolské a velká většina vysokoškolské vzdělání, dlouhodobá indoktrinace vysokých škol a chybějící podpora učňovského školství, to všechno jsou důvody klesající úrovně vzdělání u nás a téměř propastného nedostatku nejen vysokoškoláků z technických oborů, ale také řemeslníků a kvalitně vyučených živnostníků nebo dělníků.

Žít na dluh se stalo nebezpečnou normou – máme dluhy na několik generací. Pamatuji si doby, kdy vláda o každou miliardu dluhu musela ve Sněmovně tvrdě bojovat, kdy se zcela vážně mluvilo o rozpočtové zodpovědnosti a ústavním zákonu, který by ji zakotvil do právního řádu. Dnes i v dobách růstu ekonomiky a všeobecného mejdanu dělá vláda jednu sekyru za druhou a neřeší, co bude po ní. Žádná rezerva na horší časy, dluh následuje další dluh! Po dvou volebních obdobích zde máme zadluženou ekonomiku na několik generací.

Vysávání republiky pokračuje a nikdo s tím nic nedělá! Podle respektovaného francouzského ekonoma Piketty Češi na členství v EU prodělali nejvíce a jsou poraženým národem. Od roku 2010 do roku 2016 bylo na dividendách „odkloněno“ do zahraničí 7,6% HDP! Na našem členství v EU tak nejvíc vydělávají západní nadnárodní korporace a banky.

Neudržitelný a přebujelý stát – byrokracie, která nás dusí na každém kroku. Stát se rozpíná do všech oblastí našeho života a nenechá nás svobodně dýchat už prakticky nikde! Úředník drží veškerou moc a může rozhodovat o osudu živnostníků, občanů i obcí. Úřednická přezaměstnanost už je neudržitelná a pro ekonomiku a hospodářství smrtící! Jak ve smyslu trvale rostoucích neudržitelných nákladů, které musí někdo zaplatit, tak i ve smyslu úřednické chobotnice, která zárodky invence, aktivity a občanské snahy včas zahubí! Dokonce růst mezd ve státním sektoru už dávno překonal sektor soukromý a nůžky se rozevírají.

Důchodci na palubě letadla – důchodový systém je jako letadlo bez pilota. Nesmí se o tom nahlas mluvit, ale náš důchodový systém je ve stylu letadla, kdy do něho dávají peníze vždy ti poslední. Ale děti ubývají a dá se spočítat, kdy systému dojde dech. Vzletně se tomu říká solidární systém. Je férové říci dnešním mladým lidem, ať celý život poctivě pracují, ať se zabezpečí na stáří, že od státu toho nemohou moc očekávat. Čím dříve to vláda udělá a najde odvahu, tím to bude férovější a hlavně zodpovědnější.

Takhle skutečně vypadá svoboda? Řada z nás si svobodu devadesátých let ještě pamatuje. Naše děti už jen z vyprávění a komentářů. Svoboda se skutečně neschovává v sociální bublině na sociálních sítích. Ve skutečnosti jsme pod cílenou kontrolou různých státních orgánů a úřadů, a to nemluvím o té trvalé přes mobilní telefony, platební karty, používané aplikace atd. O stále rozsáhlejší cenzuře na internetu a v tzv. veřejnoprávních médiích je škoda mluvit. Musíme se naučit za naši svobodu zase bojovat, postavit se této plíživě postupující hydře. Současný kovidismus není ničím jiným… vystrašit, ekonomicky podmanit, vydeptat zákazem cestování a návštěv divadel a fitness center a pak nabízet zázračné řešení v podobě vakcíny! NE, děkuji.

Regionální potraviny do každé rodiny, to je asi dost velká utopie. V posledních desetiletích jsme se posunuli k potravinové nesoběstačnosti. Na polích za tučné dotace pěstujeme raději příměsi do pohonných hmot. Potraviny, které můžeme vypěstovat regionálně, dovážíme a převážíme napříč celou Evropou a ještě je často vydáváme za BIO. Naštěstí zpět se vrací pěstování zeleniny a ovoce na zahrádkách a chování domácích zvířat pro vlastní potřebu. Ale to nebude stačit k potravinové soběstačnosti, ke které se musíme aspoň přiblížit.

EU není sexy a nic nám nepřináší

Na toto byrokratické společenství jsem nikdy nezměnil názor. O smyslu spojování národních států jsem pochyboval v samém začátku. Bohužel euro-byrokraté posunuli původní plán od svobodného trhu, společného pracovního trhu a otevřených hranic ještě mnohem dál a začali suverénním státům diktovat své vidění světa a nařizovat, přikazovat a zakazovat. Česká republika podle řady světových ekonomů prodělala na vstupu do EU nejvíce. Jsme jednoznačným poraženým, pomineme-li zmiňovaná byrokratická opatření, tak odliv kapitálu a dividend je mnohem výraznější než přísun dotací zpět do republiky. Naše členství začíná být z mnoha důvodů neudržitelné a musíme se začít připravovat na jeho ukončení.

Rudozelené šílenství už není jen za hranicemi, je tady mezi námi a euro-byrokratům a rudo-zeleným šílencům vůbec nejde o skutečnou ochranu přírody. Příroda se má chránit pro lidi a ne proti lidem. Je to obrovský business, do kterého tečou a v nejbližších letech ještě potečou obrovské miliardy EUR. Bohužel zcela proti zdravému rozumu, zcela proti zájmům jednotlivých států a také zcela proti přirozenému vývoji vědy a zákonům přírody. Pod závojem ochrany přírody vytváříme systém proti samotnému člověku, proti přírodě.

Elektrocentrálu raději s sebou, nebo máme jezdit jen kolem baráku? Elektromobilita je nepřirozená revoluce, kterou nám diktují evropští byrokraté, zlobovaní zelenými vlivovými skupinami. Auta mají minimální dojezd, nabíjecí infrastruktura je tragická, cena aut díky bateriím pro normálního člověka nedosažitelná a to hlavní, každý elektromobil má svůj výfuk v nejbližší elektrárně! Řadě mých přátel se cesta z Prahy do Alp prodloužila na dvojnásobek času a v zimě se modlí, aby moc nemrzlo a nemuseli příliš topit. Už jsem viděl, jak některá elektroauta přijeli dobíjet z naftové elektrocentrály, a to nemluvím ani o tom, jak problematické je takové auto hasit při bouračce či vzniklém požáru. Vraťme se ke zdravému rozumu a postupné evoluci, technologickému pokroku i v automobilovém průmyslu.

Holka je holka a kluk je kluk, nebo nám příroda celou dobu něco tajila? Děsím se světa kolem sebe. Každý rodič v očekávání přemýšlí a podle babských rad zjišťuje, jestli očekávané dítko bude kluk nebo holčička, podle toho se volí barva vybavení, kočárku a kamarádky kupují dárečky. Dnes oněch pohlaví máme 50, možná prý 60, a kdo ví, kolik jich bude za pár let. Zahraniční celebrity se předhání v jednom nesmyslu za druhým. Někdo tvrdí, že až v 18 letech se od svého dítěte dozví, jakého je právě ono pohlaví. Přední výrobci hraček – panenek – začínají dělat genderově a rasově neutrální uni dítě. Běloši se nenosí, takže snědé, čokoládové, tmavé….. Zdravý rozum se vytratil.

Progresivisté nám chtějí vzít hodnoty a historii

Je to jasný cíl progresivistů napříč nejen evropskými státy. Rozbourání základů, na kterých stojí nejen evropská kultura a historie, ale také naše nejbližší hodnoty, jako je fungující rodina, manželství, funkční národní stát a láska k vlasti, a to skrze relativizování a překrucování historie a dějin, bourání pomníků, podkopávání národních tradic, relativizování výsledků a vítězů války atd.

Migrace jako nástroj elit a globalistů a snaha „naředit“ evropskou populaci. Stále jsme uklidňováni, že se nás neřízená ilegální migrace netýká, ale ona už je za našimi hranicemi, velké problémy s ní má řada sousedních států a Německo, to, které si je původně pozvalo domů, společně s Francií, snad největší. Nelegální migrace musí být bytostnou záležitostí každého národního státu a pouhá diskuse nebo určování ceny za jednoho takového migranta je naprostou drzostí. Nic takového si nesmíme nechat vnutit, nic takového tu většinově nechceme a věřím, že ani našim dětem tu nechceme zadělat na obrovské kulturní a národnostní problémy na celou řadu let dopředu.

Nenechme si tohle všechno líbit! Nenechme si diktovat jak máme žít! Zdravý rozum zpět do hrsti! Tohle všechno se pořád ještě dá změnit a zvrátit!

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...