Další výpad směřoval pochopitelně proti Pussy Riot (jejichž název si už vyslovit po druhé netroufnul), protože nikdy nepochopí, že ty holky mají proti němu skutečně koule a odvahu bojovat se zlem a trpět za to.

.
Projev byl nesprávně nazván poselstvím – žádné nezaznělo. Nikdo neslyšel nic, co by národ podpořilo, nadchlo, motivovalo, nebo aspoň utěšilo. 

ELE582a87_125038_12350052

Pozitivní slovník němá soudruh Zeman v rejstříku – vyjma chvály své osoby. Takže se nezapomněl pochválit za ostudu, kterou udělal České Republice při své návštěvě Číny. Oceňování svých vlastních hrdinských činů, mouder a dalších bezva aktivit, jde Zemanovi stejně dobře jako jeho předchůdci – stejně křivému Klausovi. Jen tu dikci nemá tak dojemnou.

Pár zmínek o vnitropolitické situaci, služebním zákoně, atd., už dojem z projevu nezlepšilo a bohužel to byl zbytečně strávený čas u televize. Ze Zemana čiší špatně skrývaná zášť k oponentům, mstivost zlého staříka je nezvladatelná a on ji nikdy neskryje. To je na druhou stranu dobré, protože aspoň v tomto je čitelný a křišťálově čistý, jako jeho někdejší oblíbenec Standa Gross. Pokus o zlidštění projevu se dostavil ve chvíli (poradci se museli opravdu nadřít), kdy nám popřál zajímavou práci. To jsem zamáčkl slzu dojetí a šel zapálit svíčku báťuškovi Stalinovi.

[ad#velkadolni]

Jediné pozitivní na celém projevu, byl fakt, že se jednalo o druhý projev v pořadí a že tím pádem už máme skoro polovinu té pakárny za sebou a pokud nedojde ke klepání bačkor, snad se jeho posledního funkčního období v životě dožijeme ve zdraví, protože čím méně času mu zbývá, tím méně škody ještě napáchá.