9.12.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Anglie: Fanoušci vypískali hráče klekající si na podporu BLM

Sdílejte článek:

CV

Když se rozjela aktivita Black lives matter (BLM), tak se aktivně zapojily i anglické profesionální kluby. Hráči vždy před začátkem zápasu povinně poklekli a zvedli zaťatou pest na podporu údajně antirasistického hnutí BLM. To vše před prázdnými ochozy, protože stadiony byly kvůli korona plandemii zavřené pro diváky.

Nyní smí na stadiony 2000 fanoušků a hned tu je skandál. Při utkání klubů druhé ligy Millwall a Derby County část fanoušků přivítala BLM rituál bučením a pískáním (video je zde).

Okamžitě se strhla vlna antirasistické kritiky v mediích a od funkcionářů klubu. Třeba W, Rooney (bývalý slavný útočník Manchester United) a dnes trenér Derby County to označil za “ostudné a bezmyšlenkové chování”. Media pak fanoušky počastovala slovy jako “fašisté, rasisté a xenofobové”. Přitom fanouškům vůbec nejde o rasismus, oni přišli na fotbal a nějaké “neomarxistické politické hrátky” je obtěžují a nezajímají. Ukázaly to i diskuze na sociálních sítích, kde se fandové jiných klubů svých kolegů halasně zastali a slíbili jim podporu. Jak se zdá fotbalový chuligán, co maká ve fabrice, má dneska víc rozumu než profesor na univerzitě.

Millwall je přitom klub jehož fanoušek se při řádění muslimského teroristy na londýnském mostě v roce 2017 postavil útočníkovi jako jediný muž se slovy “fuck you, I am Millwall” (seru na tebe, já jsem Millwall) a ačkoliv byl raněn, tak zachránil řadu lidských životů. Na rozdíl od všech těch klaunů, kteří propagují diverzitu a toleranci se zachoval jako statečný muž.

  • KPI
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (43 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...