30.11.2020
Kategorie: Politika

Zeman není českým prezidentem, ale Putinovým poskokem

Sdílejte článek:

JAN ZIEGLER

Jinak to není možné. V slušné zemi není normální, aby prezident sbíral kompromitující materiály na šéfa tajné služby a ještě od člověka podezřelého s donášením ruským vyzvědačům.

Současné úkolování Bezpečnostní informační služby (BIS) od Miloše Zemana jsou už silně za hranou a ohrožují samotnou její existenci. Chtít po naši kontrarozvědce jména ruských špionů, detailní popsání aktivit ruských tajných služeb v ČR a jména jejich českých spolupracovníků není nic jiného než pastí na ředitele BIS Michala Koudelku. Když to tato instituce odmítne, tak zesílí tlak Hradu na jeho výměnu, když to splní, tak ohrozí živé operace a rovněž své vlastní lidi, nehledě k tomu, že pro spolupracující tajné služby z ostatních zemí se BIS stane nedůvěryhodnou a bude odstřižena od důležitých informací.

Rozhodně nejlepším řešením bude dotyčné údaje Hradu nedávat, protože v Zemanově okolí působí pochybné existence bez bezpečnostní prověrky, viz údajný poradce Martin Nejedlý a kancléř Vratislav Mynář. Přitom Nejedlý je známý svými pochybnými kontakty v Rusku a tak by takové vyžádané údaje mohly skončit u nesprávných lidí. A také není stanoveno, dokdy musí BIS odpovědi poslat. Na jejím místem bych vůbec nespěchal.

Nikde na světě tajné služby nezveřejňují tak citlivé informace z živých kauz, jaké chce znát Zeman. Tento člověk nehájí zájmy České republiky, ale otevřeně jí škodí. Jsem rád, že už i mnozí politici a občané to správně pochopili, a tak je Zeman častován na webech a sociálních sítích výroky jako vlastizrádce, kolaborant, ruský šváb, agent Moskvy atd. Pobavil mě rovněž jeden příspěvek v diskusi pod článkem na iDNES.cz, kde nějaký diskutující napsal, že zveřejnění jmen ruských agentů v Česku není žádným problémem a každý je zná. Na prvních čtyřech místech jsou Miloš Zeman, Martin Nejedlý, Vratislav Mynář a Jiří Ovčáček,

A pokud jde o hodnocení BIS, tak izraelský Mossad, který ve své branži patří k nejlepším na světě, o ní uvedl, že se řadí mezi špičkové tajné služby. Pro mě jsou rozhodující názory mistrů z příslušných oborů a nikoliv bláboly senilních důchodců z Vysočiny.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 votes, average: 2,50 out of 5)
Loading...