23.11.2020
Kategorie: Společnost

Totalitní šílenost

Sdílejte článek:

JIŘÍ ŽÁK

Je totalitní (ne totální, ale totalitní) šílenost, pokud někdo navrhuje, aby lidé, kteří nepodstoupí očkování proti koronaviru byli omezeni na svých základních svobodách, narozdíl od těch, kteří očkování mít budou.

Z epidemiologického hlediska to sice zní krásně a dost možná i logicky. Ale z hlediska základních občanských svobod a práv je to nepřípustná nehoráznost, která absolutně nevyvažuje očekávaný přínos.

V podstatě je to takový uhlazený systém jak se vyhnout nařízení povinného očkování, které v lidech vyvolává samo o sobě odpor. Ve skutečnosti výše zmíněný systém je obdoba povinného očkování, pokud chcete žít nějaký normálnější život.

A já fakt věřil tomu, že tohle jsou jen ty tolik kritizované praktiky někde v Číně či Severní Korei. Ale mýlil jsem se. Spousta onemocnění ve světě je mnohem smrtelnějších, než koronavirus a očkování proti těmto nemocem povinné není, když někam cestujete.

Nezlobte se na mě, ale jestli tohle opravdu vstoupí v platnost tak pro mě tohle bude konečný signál pro osobní aktivitu směřující ke svrhnutí vlády naší země. V takovéto hnusné a zvrácené totalitě já žít opravdu odmítám. Abych se prokazoval nějakým zvláštním pasem nebo čipem, že nejsem “státní hrozba” a mám na epidemii “vládní názor” a ne jiný názor, fakt ne! Rovnou můžeme na kabátech nosit hvězdy s označením, ne?

Kdyby koronavirus byl takový mor zasluhující tak drastická opatření všech našich životů, tak by každý z nás už znal někoho v sousedství, kdo už na koronavirus zemřel.

Kdo se pro pocit dočasné bezpečnosti vzdá vlastní svobody, ten si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost. Kdo chce ale mít ten pocit bezpečí a chce vakcinaci podstoupit, ať ji podstoupí, ale ať nejsou omezeni ti, kteří se očkovat nechtějí. Nezapomeňte ale, že standardně se vakcíny testují léta a ne pár měsíců.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,76 out of 5)
Loading...