22.6.2020
Kategorie: Společnost

Politická a rasová korektnost jsou lží

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

KULHAVÝVýraz být korektní se stává pojmenováním normy pro neochotu přistupovat k událostem a situacím skutečně reálně. Nazývat děje jinak, než čím skutečně jsou. Především v politice a novinařině tak nastala doba chození kolem horké kaše a lží vydávaných za pravdu. A objeví li se někdo, kdo se snaží tomuto směřování vyhnout, stává se extremistou, ultrapravičákem a nechtěnou personou.

Chcete li pár příkladů, není problém tyto osoby jmenovat. Tommy Robinson se stal pro britské elity natolik velkou přítěží, že byly schopné nasadit ty nejtěžší kalibry k tomu, aby jeho jméno vymazaly ze světa. Zrušily mu účty na sociálních sítích, kriminalizovali ho, BBC o něm začala natáčet dokument, který jej měl představit jako novodobého ďábla. To vše proto, že je vlastencem, který nejdříve upozorňoval na chování muslimů v jeho rodné zemi. I přes rizika veřejně protestoval proti praktikám soudů a nestejného metru pro muslimské a původní britské občany při porušování zákonů. Stal se ukázkou novodobého odboje a nekorektnosti. A to se neodpouští.

Ještě v horší situaci je zakladatel WikiLeaks Julian Assagne. Jeho zveřejňování amerických tajných dokumentů, ke kterým si dokázal najít cestu a ukázat je světu, z něj na dlouhou dobu udělali psance, který se musel skrývat před svými pronásledovateli na ekvádorském velvyslanectví v Londýně. Upozorňoval často na chování amerických politiků, odhaloval zvěrstva páchaná celou organizací CIA a přinášel informace například o financování členů ISIS z peněz amerických daňových poplatníků. A nejen ty. K jeho dehonestaci mělo být využito obvinění ze sexuálního násilí ve Švédsku, které bylo později staženo, nicméně už se dostal do rukou justice, o jejíž spravedlnosti lze mít značné pochybnosti. Podobně jako u Robinsona je zájem vládních míst o likvidaci těchto osob, nejlépe rukou spoluvězně či jen tak prostě díky náhodě či nedobrého zdraví. Robinson byl tedy internován mezi převážně muslimskými delikventy s tím, že by bylo vcelku fajn, kdyby to nepřežil, Assagne je na pokraji fyzických sil a řada politiků se nemůže dočkat, až mu dojdou definitivně.

Edward Joseph Snowden, bývalý zaměstnanec americké CIA, se po svém vynesení informací o praktickém sledování veškerých elektronických komunikačních zařízení tajnou službou stal nežádoucím člověk s označením VIP. Postupně prošel několika odděleními této organizace a stal se IT odborníkem. V roce 2013 již nedokázal vydržet pracovat s informaci, které získal při své praxi a s vědomím, na čem se de facto podílí. Předal vše novinářům a přidal se tak k Julianovi Assagnemu v hledání azylu. Proslul svým pobytem na moskevském letišti v okamžiku, kdy mu USA zrušily pas a víza, aby poté hledal místo, kam by se uchýlil z dosahu amerických agentů. Ale existuje takové?

Přestože se Západ dlouhodobě ohání demokracií a svobodou, vždyť v USA vládnuli právě Demokraté, kteří určovali utváření nynějších dějin, jsou tyto dva pojmy již dávnou pouze slovíčky označující něco, k čemu má moderní společnost daleko. Svoboda slova se stala v době politické a novinářské korektnosti něčím naprosto nepřijatelným. Jasnou ukázkou degradace této svobody je všude přítomná cenzura, umlčování kritiků a vznikání sdružení a malých organizací sledujících činnost nezávislých autorů píšících přinášejících ne příliš příjemné informace. U nás se tito kontroloři obsahu nazývají Elfové, Demagog.cz a existuje i pár dalších, kolem nichž je utvořena síť udavačů a hlídačů. Jde většinou o mladší zfanatizovanou generaci podporovanou především politickým neziskovým sektorem pohybující se převážně na sociálních sítích. Tištěná média jsou pod kontrolou majitelů, internetový prostor však poskytuje mnoho možností, jak se věnovat tématům, o kterých se v televizních zprávách či debatách moc nedozvíme.

Politická korektnost nepracuje s fakty, ale se zadáním. Kdyby média odváděla skutečně dobrou práci, měli bychom mnohem více záporných informací o světovém dění a vznikala by ohniska odporu proti elitám řídícím jednotlivé země i velké organizace. Není již pochyb, že OSN, WHO, EU,Unicef, světový Červený kříž, FED, zpravodajské služby většiny států včetně té největší CIA, BBC, CNN a plno dalších jim podobných jsou de facto zločinecké organizace schované pod líbivý název. Jejich chování, strategie a výsledky jsou velmi často v rozporu s tím, proč vzniknuly. Získaly neomezenou moc podporovanou penězi těch nejbohatších. Kdokoliv by chtěl nasypat písek do fantasticky fungujícího soukolí, stane se nežádoucí osobou, která je prostě rychle vymazána z povědomí obyvatel planety. Jen občas se podaří přežít, jako se to zatím stalo u tří výše uvedených jedinců.

Korektnost je lež a manipulace. Lže se o všem, například o vzniku a dopadech migrace, o falešném rasismu, který vytvářejí především ti, na které má údajně dopadat, to i přes vlastní podíl na obrovské kriminalitě a sociální nepřizpůsobivosti. Týká se to jak agresivních černochů (v USA Afroameričanů, v Evropě tzv. uprchlíků), muslimů, u nás Romů. Tyto skutečně složité skupiny světové populace patří k největším komplikacím a problémům dění na planetě. To je bez diskusí. Nejsou však jediným ožehavým tématem. Lhaní se točí kolem způsobu vydělávání peněz, jejich zneužívání, pocitu beztrestnosti úzkého kruhu mocných, praktik spojených se získáváním a udržení nadvlády. Nesmíme vynechat ani ekologii, líbivou humanitu spojenou s odzbrojováním občanů a kulturu úzce napojenou na špinavý kapitál. O výmyslech kolem genderu a LGBT ani nemluvě, v tomto směru jde o ukázku totální degradace vysvětlování přírodních zákonů a jejich přizpůsobení politickým záměrům. Dokud bude existovat korektnost, budeme žít v prostředí informačních lží a nepravd. Také ve strachu pravdivě nazývat skutečný stav věcí a mysli. Moderní doba je prostě šílená.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...