26.5.2020
Kategorie: Společnost

Galerie hnusu

Sdílejte článek:

MARTIN BRAUN

Už to trvá nějaký ten pátek, co je společnost rozdělena, ohledně osvobození od německých okupantů. Komunisti označují každého, kdo projeví zdravý rozum fašistou. Ovšem skutečná podpora nacismu a nacistických zločinců asi nevadí.
Jak jinak si vysvětlit, že na stránkách vydavatelství naše vojsko, se beze jakéhokoliv omezení prodávají suvenýry, zobrazující ty největší zrůdy 20. století? Nejnověji se tam objevil kalendář pro rok 2021 s názvem osobnosti třetí říše. Nevěříte že je to možné? Ale je. Koukněte se:

Když jsem zde dnes četl, že něco takového je v prodeji, nemohl jsem uvěřit. Nemohl jsem věřit tomu, že vydavatelství s tak bohatou historii, pokud se tedy jedná o následovníka známého “našeho vojska”, se mohlo snížit k něčemu tak silně nechutnému a odpornému. Najel jsem tedy na jejích webovou stránku a internetový obchod a opravdu žasnu. Nejenže vedle kalendáře s nedávno zesnulým Karlem Gottem je nabízen kalendář skutečných lidských zrůd, navíc za cenu 499 korun, oproti 159 korunám za pana Gotta, nabídka je však ještě zvrhlejší. V sekci trička s potiskem, vidíme vedle sebe Jaromíra Jagra, vedle Reinharda Heydricha . Karla IV vedle Adolfa Hitlera na jedné a Josefa Stalina na druhé straně. Jestli si myslíte, že je to všechno, pak jste na omylu. Znáte tohoto pána?

Ano, je to Josef Mengele, kterého vydavatelství naše vojsko nabízí, asi aby si kupující vychutnal svou ranní kávu a pokud by mu Mengele nebyl dost košér, pak je tu širší nabídka :

To je ale podívaná, nemám pravdu? Prosím pěkně tohle všechno je možno si oficiálně objednat na internetu, skoro za pakatel. Prý je to sběratelská edice. Jsou mezi vámi, milí čtenáři nějací sběratelé? Dovolte mi otázku, jakou hodnotu pro vás má takovýto odpad? Dáte si do vitríny se sbírkou týkající se války obyčejný keramický hrnek z Číny, s ksichtem Mengeleho nebo Hitlera? Navléknete si snad na sebe čínské tričko s portrétem Heydricha, jakožto vášnivý sběratel?

Jsem otřesen, znechucen a rozčílen. Skutečné osobnosti, jako Karel Gott, Jaromír Jágr a mnohé další, jsou na této stránce hozeny na jednu hromadu s největšími zrůdami, jaké dvacáté století lidstvo mělo. Nemohu pochopit, že policie či BIS, která ví o každém prdu na ruském či čínském velvyslanectví, a dělá z něj útok chemickou zbraní, nevidí zjevnou propagací nacismu a fašísmu. Anebo to nikoho nezajímá? Když si zasadíte pár semínek konopí, protože vás trápí zdravotní potíže, vtrhne k vám komando po zuby ozbrojených goril a vše rozdupou. Když se banda primitivů zcela bezohledně vysmívá milionům obětí druhé světové války, evidentně to nikoho moc nezajímá.

Když volení zastupitelé pražského obvodu rozhodli, že na svém území nechtějí sochu Koněva, byla z toho skoro válka mezi Českem a Ruskem a Filip z toho málem dostal neštovice a spalničky, prodej suvenýrů s Hitlerem a Mengelem je asi pro někoho v pořádku. Pro mě ale není a tak jsem rád, že bylo podáno trestní oznámení. Jen doufám, že to neskončí stejnou blamáží, jako jiné podobné případy a že dojde k tvrdým a nekompromisním trestům.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 3,94 out of 5)
Loading...